vineri, 23 noiembrie 2018

Lapte condensat (preparat acasa)



                   Tot am fost in cautarea unei modalitati de a prepara lapte condensat in casa. Am testat retete cu diferite proportii de lapte si zahar si aceasta a fost cea mai reusita. Puteti utiliza la creme sau in aluaturi, in blat de tort. Am o reteta de cozonac la care folosesc lapte condensat. Retete si idei sunt multe :) dorinta si spor sa aveti! ;)

Ingrediente:
Lapte – 500 ml (3,5 % grasime)
Zahar – 150 g

Mod de preparare: Se pun ingredientele la foc mare pana incepe sa fiarba si se dizolva zaharul, amestecam, apoi il lasam la foc mic timp de 60 minute , se ia spuma care se formeaza cu o lingura inmuiata in apa cam dupa 30 minute, apoi se mai fierbe diferenta de timp (cand fierbe pana se ridica spuma, la expirarea timpului de 60 minute, este un indicator pentru mine ca este gata, spre final fiti pe aproape de vas). Se lasa sa se raceasca, se pastreaza la frigider maxim 30 zile sau mai devreme pana cand aveti nevoie sa-l utilizati. Cu cat sta mai mult la frigider veti observa cum isi schimba consistenta, devine mai densa.

Obs: Timpul de fierbere poate varia intre 30 minute si o ora, depinde de marimea vasului cu care lucrati.

Spor la treaba! Pofta buna!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu