Un tort extraordinar de gustos! :) Crema delicioasa cu fructe racoritoare, nemaipomenit....
Va recomand cu mult drag sa-l incerati ;) Unul din preferatele mele :)
Ingrediente: ( 23 cm Ø
)
Lapte condensat- 1 cutie (380g-400g
)
Faina tip 000 – 150 g
Amidon porumb – 50 g
Oua – 2 (L)
Praf de copt- 1 plic (10g)
1 plic zahar vanilat
Sare – 2g
Obs:
Pentru
un tort de 20 cm Ø este suficient
doar o portie (cantitatile mentionate). Pentru un tort de 23 cm Ø am utilizat 1,5 portii si au iesit exact
12 foi. La tort voi folosi doar 10 ;)
Mod de preparare:
Este o reteta foarte simpla se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui
mixer, pana obtinem o compozitie omogena, aluatul trebuie sa aiba consistenta
unei smantane mai dense. Se lasa la odihnit aluatul 10-15 minute apoi se poate
lucra cu el, veti observa ca se ingroasa putin. Se intinde o foaie de copt pe
masa de lucru, cu ajutorul unei forme ajustabile se deseneaza cu un creion diametrul
dorit, in cazul meu 23 cm, se intoarce foaia pe partea opusa, se unge suprafata
cu unt moale (la temperatura camerei) puteti folosi o pensula, se intinde
aluatul in interiorul formei cu o lingura, spatula cu ce va este mai usor sa
lucrati. Pentru diametru de 23 cm au fost nevoie de aproximativ 3 linguri mai pline de
aluat, acum daca doriti alta dimensiune sa fie tortul testati prima foaie cam
ce cantitate de aluat este nevoie sa nu iasa nici foarte subtire, nu o sa o
puteti scoate de pe hartie se va rupe, nici foarte groasa. Se coc foile in
cuptorul incins la 200 grade C pana se rumenesc, aproximativ 5 minute. Din
moment ce intindem aluatul pe foaia de copt se coace imediat. Urmatoarea foaie
o pregatim abia dupa ce se coace prima si se scoate din tava. Blatul copt se
scoate imediat de pe foia de copt cat este fierbinte, se pune pe o suprafata
dreapata, se taie cu un inel ajustabil sa fie toate foile uniforme. Se racesc
separate nu se pun una peste alta suprafat acestora iese putin lipicioasa si se
vor lipi una de alta. Cand sunt complet reci, se pune folie alimentara printre
foi sau pungi de unica folosinta.
Fructe:
Zmeura proaspata sau congelata - 500g (visine, capsune)
Mod de preparare: Fructele congelate se scot de la congelator pentru a se dezgheta din timp, se pun pe servetele din hartie sa se scurga zeama, se schimba de cateva ori servetelele pentru a ramane fructele cat mai uscate.
Puteti folosi si combinatii de fructe, kiwi cu banane si piersici din compot. Sau oricare alte va plac de preferat sa nu fie foarte dulci.
Zmeura proaspata sau congelata - 500g (visine, capsune)
Mod de preparare: Fructele congelate se scot de la congelator pentru a se dezgheta din timp, se pun pe servetele din hartie sa se scurga zeama, se schimba de cateva ori servetelele pentru a ramane fructele cat mai uscate.
Puteti folosi si combinatii de fructe, kiwi cu banane si piersici din compot. Sau oricare alte va plac de preferat sa nu fie foarte dulci.
Crema
interior: Crema Cheese
Ingrediente:
Smantana pentru frisca – 300 ml
Ciocolata alba – 200 g
Crema de branza – 300 g (Philadelphia)
Obs: Pentru un tort de 20 cm Ø este suficient doar
o portie (cantitatile mentionate). Pentru
acest tort de 23 cm Ø am utilizat 1,5 portii de crema.
Mod de preparare: Ciocolata alba se
topeste impreuna cu smantana pentru frisca la baie de aburi. Se lasa la racit
apoi se pune la frigider pentru cateva ore, de preferat minima 12 ore (eu am
mers pe varianta rapida la congelator 2 ore). Apoi crema rece se mixeaza pana
devine aerata. Separat se mixeaza crema de branza apoi se adauga cate putin in
amestecul de ciocolata.
Glazura de ciocolata:
Smantana pentru frisca - 100 g
Ciocolata neagra (74% cacao) – 50 g (Delhaize)
Mod de preparare: Se topeste ciocolata impeuna cu smantana pentru frisca la baie de aburi, se pune intr-un pos de unica folosinta si se decoreaza pe magini, totul trebuie sa fie rece de la frigider, astfel picaturile de ciocolata se intareasc pana sa ajunga la baza tortului.
Crema
decor: Crema de unt cu lapte condensat si crema branza
Ingrediente:
Unt – 500 g
Lapte condensat – 250 g
Crema de branza – 250 g
(Philadelphia)
Esenta de vanilie – 2 ml (o fiola, obtional)
Obs: Pentru un tort de 20 cm Ø este suficient doar 1/2 portie. Pentru
acest tort de 23 cm Ø am utilizat cantitatile mentionate (1 portie)
Mod
de preparare: Untul
trebuie sa fie moale, aproximativ 21-22 grade C. Se mixeaza untul pana devine
alb si aerat, se adauga crema de branza de preferat sa fie la aceeasi
temperatura, se mixeaza aproximativ 1 minut la viteza medie. Apoi se adauga
laptele condensat, esenta de vanilie, din nou se mixeaza 1 minut si obtinem o
masa omogena. Crema este gata pentru decor ;) Pentru trandafiri am folosit duza 1M.
Spor la treaba! Pofta buna!
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu