marți, 20 noiembrie 2018

Chocolate Biscuit Cake









Ingrediente: (diametru tava 23 cm)
Biscuiti digestivi – 800g
Nuci prajite (arahide, alune) – 150g
Zahar – 200 g
Cacao – 80 g    
Apa – 250 ml 
Unt – 200 g     
Esensta de vanilei – 1 fiola

Obs: Daca doriti sa faceti varianta de post, inlocuiti untul cu margarina. Omiteti glazura de ciocolata. Se presara cacao peste si serviti cu placere ;)

Mod de preparare: Biscuitii se rup in bucati mici. Nucile se calesc putin si se pun peste biscuiti se lasa sa fie bucati mari (daca utilizati arahide atunci sa fie nesarate). Zaharul se amesteca cu cacao (cu un tel) apoi se adauga apa. Apoi se adauga untul si se pune la fiert, se fierbe la foc mediu 7-8 minute, se ingroasa compozitia se obtine un sos de ciocolata. Se lasa sa se raceasca aproximativ 15-20 minute, se adauga esenta de vanilie. Se toarna peste nuci si biscuiti, se amesteca cu grija pana se incorporeaza sosul de ciocolata, sa nu ramana portiuni uscate. Se pune amestecul intr-o tava se lasa la rece. Se pregateste mai apoi glazura se toarna peste tort.

Decor:
Nuci prajite (arahide, alune) – 150g 

Glazura de ciocolata:
Smantana pentru frisca – 150 ml
Ciocolata neagra – 150 g

Mod de preparare:  Smantana pentru frisca se pune intr-un vas la foc, cand incepe sa fiaraba se ia de pe foc se toarna peste ciocolata. Se amesteca torul foarte bine se toarna peste tort. Se mai lasa la rece inca pentru 3-4 ore. Apoi se scoate din forma si se presara nuci peste si se serveste cu mult drag si placere! ;)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu