marți, 13 noiembrie 2018

Tort de ciocolată și biscuiți




Fotografia este facuta cu telefonul...imi place decorul ;)








                     Un desert minunat si foarte delicios, recomand cu mare incredere celor care adora ciocolata ;) Spor la gatit! Incercati, testati, savurati :)

Un desert minunat realizat impreuna cu sotul :) Multumesc dragul meu pentru ajutor! ♥️

Ingrediente: (dimensiune tava 23 Ø)
Biscuiti digestivi – 200 g
Biscuiti cu lapte – 200 g
Ciocolata neagra – 400 g (50-75% cacao)
Smantana pentru frisca – 300 ml
Unt – 100 g
Nuci taiate bucati mai mari (prajite) – 100 g
Nuci macinate- 100g
Rahat lokum – 200-300 g
Estenta de rom – 1 lingurita
Esenta de vanilie – 1 fiola

Decor:
Cacao

Mod de preparare: Biscuitii se rup in bucati mici, nucile se prajesc se taie in bucati mai mari. Se macina nucile, se taie cuburi mici rahatul. Se pun toate intr-un bol mai mare. Se pune la baie de aburi smantana pentru frisca si ciocolata. Cand obtinem o compozitie omogena se adauga untul moale (la temperatura camerei) esentele, din nou se amesteca totul foarte bine, nu insistati foarte mult. Se toarna peste biscuiti si celelalte ingrediente, se amesteca se pune compozitia intr-o tava sau in oricare vas preferati sa faceti forma tortului. Se lasa la frigider peste noapte. Inainte de a scoate tortul din forma se lasa pe masa sa stea aproximativ o ora, se inmoaie si se scote mai usor din forma, daca este necesar treceti cu un cutit pe marginea formei pentru a scoate mai usor inelul detasabil. Se pune din nou la rece si inainte de servire se presara cacao. Se taie cu un cutit bine ascutit. Cutitul se tine in apa fierbinte apoi se sterge cu un prosop, astfel se va taia mai usor si taietura va fi mai neteda ;)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu