Fotografia este facuta cu telefonul...imi place decorul ;) |
Un desert minunat si foarte
delicios, recomand cu mare incredere celor care adora ciocolata ;) Spor la
gatit! Incercati, testati, savurati :)
Un desert minunat realizat impreuna cu sotul :)
Multumesc dragul meu pentru ajutor! ♥️
Ingrediente: (dimensiune tava 23 Ø)
Biscuiti digestivi – 200 g
Biscuiti cu lapte – 200 g
Ciocolata neagra – 400 g (50-75% cacao)
Smantana pentru frisca – 300 ml
Unt – 100 g
Nuci taiate bucati mai mari
(prajite) – 100 g
Nuci macinate- 100g
Rahat lokum – 200-300 g
Estenta de rom – 1 lingurita
Esenta de vanilie – 1 fiola
Decor:
Cacao
Mod de preparare: Biscuitii
se rup in bucati mici, nucile se prajesc se taie in bucati mai mari. Se macina
nucile, se taie cuburi mici rahatul. Se pun toate intr-un bol mai mare.
Se pune la baie de aburi smantana pentru frisca si ciocolata. Cand obtinem o
compozitie omogena se adauga untul moale (la temperatura camerei) esentele, din
nou se amesteca totul foarte bine, nu insistati foarte mult. Se toarna peste biscuiti si celelalte ingrediente, se amesteca se pune compozitia
intr-o tava sau in oricare vas preferati sa faceti forma tortului. Se lasa la
frigider peste noapte. Inainte de a scoate tortul din forma se lasa pe masa sa
stea aproximativ o ora, se inmoaie si se scote mai usor din forma, daca este
necesar treceti cu un cutit pe marginea formei pentru a scoate mai usor inelul
detasabil. Se pune din nou la rece si inainte de servire se presara cacao. Se
taie cu un cutit bine ascutit. Cutitul se tine in apa fierbinte apoi se sterge
cu un prosop, astfel se va taia mai usor si taietura va fi mai neteda ;)
Spor la
treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu