vineri, 26 octombrie 2018

Prajitura cu mere


                O prajitura cu mere simpla si foarte delicioasa. Se prepara foarte usor cu ingrediente mereu la indemana. Cand vrei sa faci ceva gustos si delicios pentru toata familia. Va recomand cu mult drag! ;) Cred ca s-ar potrivi sa o fac si cu alta umplutura de exemplu dovleac sau branza dulce si stafide ...urmeaza sa testez ;)


Umplutura de mere:
Mere – 1,2-1,3 kg ( 9-10 mere, curatate de coaja si de cotor)
Zahar - 50g
Unt – 50g
Scortisoara – 1 lingurita
Mod de preparare:  Merele se dau prin razatoare, se pun la calit, se adauga untul si zaharul. Vor lasa zeama se tin la foc pana mai scade din suc (zeama) aproximativ 15 minute. Se adauga scortisoara si se lasa la racit.

Ingrediente: (dimensiune tava 28x40)
Oua – 4
Zahar – 200 g
Zahar vanilat – 1 plic
Iaurt – 200 g
Unt topit – 130 g
Faina – 400 g
Praf de copt – 1 plic

Altele – 10 g unt pentru uns tava

Mod de preparare: Se amesteca intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul, se amesteca, untul topit si racit din nou se amesteca compozitia. Treptat se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu telul, se obtine un aluat destul de dens. Se pune ½ din compozitie intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza cu o spatula. Se coace in cuptorul incins la 180 grade C timp de aproximativ 10 minute. Apoi se pune umplutura rece se niveleaza si se toarna aluatul ramas, se niveleaza, se coace inca 35 minute pana se rumeste frumos.
Se scoaste din cuptor se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza. Apoi o serviti cu multa placere.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu