O
prajitura cu mere simpla si foarte delicioasa. Se prepara foarte usor cu
ingrediente mereu la indemana. Cand vrei sa faci ceva gustos si delicios pentru toata familia. Va recomand cu mult drag! ;) Cred ca s-ar
potrivi sa o fac si cu alta umplutura de exemplu dovleac sau branza dulce si stafide ...urmeaza
sa testez ;)
Umplutura de mere:
Mere – 1,2-1,3 kg ( 9-10 mere, curatate de coaja si de
cotor)
Zahar - 50g
Unt – 50g
Scortisoara – 1 lingurita
Mod de preparare: Merele se dau prin razatoare, se pun la
calit, se adauga untul si zaharul. Vor lasa zeama se tin la foc pana mai scade
din suc (zeama) aproximativ 15 minute. Se adauga scortisoara si se lasa la racit.
Ingrediente:
(dimensiune tava 28x40)
Oua – 4
Zahar – 200 g
Zahar vanilat –
1 plic
Iaurt – 200 g
Unt topit – 130
g
Faina – 400 g
Praf de copt –
1 plic
Altele – 10 g
unt pentru uns tava
Mod de
preparare: Se amesteca
intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul, se
amesteca, untul topit si racit din nou se amesteca compozitia. Treptat se
adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu telul, se obtine un
aluat destul de dens. Se pune ½ din compozitie intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza cu o spatula. Se coace in cuptorul incins la
180 grade C timp de aproximativ 10 minute. Apoi se pune umplutura rece se niveleaza si se toarna
aluatul ramas, se niveleaza, se coace inca 35 minute pana se rumeste frumos.
Se scoaste din
cuptor se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza. Apoi o serviti cu multa placere.
Spor la treaba!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu