Aveti si
denumirea originala in rusa :) Aveam deja reteta la acest blat de tort pe blog,
dar am adus ceva imbunatatiri. Am testat blatul si am zis ca ar fi pacat sa-l
servim doar ca un chec, am ales sa fac si o crema noua. Urmeaza sa montez
torul, blatul este gata copt si l-am lasat la racit. Acum am revenit dupa ce am finalizat toata munca :).
Un tort deosebit de gustos blat pufos de miere si crema delicioasa. Perfect pentru a savura o felie impreuna cu familia si prietenii. Ideal pentru copii si pentru ocazii speciale. Parca si decorul mi-a reusit ;) O zi minunata si dulce va doresc!
Tortuletul meu frumos s-a transformat intr-o surpriza dulce pentru oameni frumosi si dragi :)
PS: Urmeaza sa prelucrez si celelalte poze..voi reveni ;)
Aveti aici reteta de tort cu crema de smantana ;)
http://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2015/10/tort-medovic-tort-de-miere-cu-blat-pufos.htmlUn tort deosebit de gustos blat pufos de miere si crema delicioasa. Perfect pentru a savura o felie impreuna cu familia si prietenii. Ideal pentru copii si pentru ocazii speciale. Parca si decorul mi-a reusit ;) O zi minunata si dulce va doresc!
Tortuletul meu frumos s-a transformat intr-o surpriza dulce pentru oameni frumosi si dragi :)
PS: Urmeaza sa prelucrez si celelalte poze..voi reveni ;)
Aveti aici reteta de tort cu crema de smantana ;)
Ingrediente: (18 cm
diametru)
Oua – 4
Zahar – 100 g
Miere – 100 g
Faina – 160 g
Zahar vanilat - 1 plic (8 g)
Zahar vanilat - 1 plic (8 g)
Bicarbonat sodiu – 8 g
Sare- 2g
Sare- 2g
Mod de preparare:
Se mixeaza intr-un bol ouale cu zaharul, putina sare, pana obtinem o crema
densa si creste in volum. In timp ce se mixeaza ouale se pune mierea la foc mic
impreuna cu bicarbonatul de sodiu, se amesteca continuu, se formeaza o spuma
care se inchide la culoare si se obtine un caramel, aveti grija nu tineti
mierea la foc foarte mult timp 2-3 minute sunt suficiente. Ouale cand sunt gata
se mixeaza la viteza mica se adauga mierea caramel in fir subtire, se mai
mixeaza 1 minut sa se omogenizeze compozitia. Se adauga faina cernuta putin cate
putin pana se incorporeaza. Se toarna compozitia in tava rotunda (18 cm
diametru) tapetata cu hartie de coprt. Se coace in cutorul incins la 160 grade
C timp de 40 minute, pana se rumeste blatul, faceti un test cu o scobitoare
daca aceasta iese curata inseamna ca blatul este bine copt (ideal ar fi de impartit aluatul in doua parti egale si de copt in doua tavi de aceeasi dimensiune, timpul de coacere este de 20 minute). Se scoate din
cuptor abia dupa ce oprim focul si mai sta in cuptor inca 10 minute, usa
intredeschisa, blatul de tort se pune pe un gratar cu fata in jos pentru a se
raci. Se infoliaza in folie alimentara si se pune la frigider pentru cel putin
2 ore. Sau mai bine la congelatort pentru o ora. Se feliaza in 3-4 parti egale apoi se prepara crema.
Sirop:
Sirop:
Apa -100 ml
Zahar – 25 g
Miere – 1 lingurita
Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul,se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se opreste focul se lasa sa se raceasca si se adauga mierea. Cat de insiropate blaturile sa fie dupa preferinta fiecaruia, dar nu trebuie de exagerat.
Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul,se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se opreste focul se lasa sa se raceasca si se adauga mierea. Cat de insiropate blaturile sa fie dupa preferinta fiecaruia, dar nu trebuie de exagerat.
Crema:
Zahar – 120 g
Lapte – 150 ml
Oua – 2
Faina – 30 g
Unt – 250g (82%)
Mod de preparare: Untul trebuie sa fie moale 22-23 grade C. Se pune laptele la foc pana ajunge la 60 grade C. Ouale se mixeaza cu zahar si faina. Se toarna laptele peste amestecul de ou. Apoi se pune din nou la foc pana compozitia se ingroasa, nu trebuie sa fiarba. Se raceste pana la temperatura de 22-23 grade C. Untul se mixeaza pana devine alb, apoi se adauga din amestecul de ou in 2-3 transe, se mixeaza la viteza cea mai mica foarte putin. Obtinem o crema ferma, densa si foarte foarte gustoasa. Se imparte in 3 parti egale (200g ), se monteaza tortul (blat, sirop, crema). Se lasa peste noapte la frigider, sau pentru cel putin 6 ore. Decorul ramane la alegerea fiecaruia. Simplu, rapid si foarte gustos :) daca doriti sa faceti un tort mai mare calculati ingredientepe pentru 6 oua pentru 20 cm diametru si 8 oua pentru 23 cm. De crema la fel este nevoie de mai multa pentru 6 oua as face 1 portie si jumatate si pentru 8 oua 2 portii.
Mod de preparare: Untul trebuie sa fie moale 22-23 grade C. Se pune laptele la foc pana ajunge la 60 grade C. Ouale se mixeaza cu zahar si faina. Se toarna laptele peste amestecul de ou. Apoi se pune din nou la foc pana compozitia se ingroasa, nu trebuie sa fiarba. Se raceste pana la temperatura de 22-23 grade C. Untul se mixeaza pana devine alb, apoi se adauga din amestecul de ou in 2-3 transe, se mixeaza la viteza cea mai mica foarte putin. Obtinem o crema ferma, densa si foarte foarte gustoasa. Se imparte in 3 parti egale (200g ), se monteaza tortul (blat, sirop, crema). Se lasa peste noapte la frigider, sau pentru cel putin 6 ore. Decorul ramane la alegerea fiecaruia. Simplu, rapid si foarte gustos :) daca doriti sa faceti un tort mai mare calculati ingredientepe pentru 6 oua pentru 20 cm diametru si 8 oua pentru 23 cm. De crema la fel este nevoie de mai multa pentru 6 oua as face 1 portie si jumatate si pentru 8 oua 2 portii.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu