Un tort superb! Un tort extraordinar! Am ales sa fac o combinatie de blat de tort de ciocolata si mousse de afine.. extraordinar! Nu stiu daca gasesc cuvinte sa-l pot descrie, trebuie sa-l gusti...mai bine zis sa mananci, din gustat nu intelegi nimic:). Tortul nu este foarte dulce, gust intens de ciocolata si sufleu dulce-acrisor. Da afost pentru petrecerea unui ingeras de 5 ani...nu va faceti griji pentru blat, picii au mancat mai mult mousse. Intr-adevar contine multa cacao si chiar cafea, dar a fost alegerea mea sa fie anume combinatia asta de blat si mousse. Puteti sa incercati sa-l faceti cu alt blat de tort de vanilie de exemplu :) Superb! Intens! Delicios!
P.S. Culoarea cremei mousse este naturala, se datoreaza 100% fructelor, afine ;) la fel și crema decor este naturala.
Imaginea de pe tort din vafe contine coloranti alimentari si este comestibila...daca nu doriti nu o consumati.
In general si la alte torturi la care folosesc coloranti alimentari (doar la crema decor, care poate fi inlaturata, pentru a nu o consuma, incerc sa folosesc cat mai putini coloranti, baza tortului tot timpul o fac alba) desi sunt comestibili niciodata nu am incurajat consumul acestora. Sunt doar pentru decor, mai ales pentru copii. Nu folosesc coloranti la crema din interiorul tortului sau în blat.
P.S. Culoarea cremei mousse este naturala, se datoreaza 100% fructelor, afine ;) la fel și crema decor este naturala.
Imaginea de pe tort din vafe contine coloranti alimentari si este comestibila...daca nu doriti nu o consumati.
In general si la alte torturi la care folosesc coloranti alimentari (doar la crema decor, care poate fi inlaturata, pentru a nu o consuma, incerc sa folosesc cat mai putini coloranti, baza tortului tot timpul o fac alba) desi sunt comestibili niciodata nu am incurajat consumul acestora. Sunt doar pentru decor, mai ales pentru copii. Nu folosesc coloranti la crema din interiorul tortului sau în blat.
Ingrediente: (diametru 18-20
cm , 4 foi)
Oua – 2
Zahar – 220
g
Zahar
vanilat - 1 plic (8 g)
Sare – 2 g
Faina – 220
g
Cacao – 80 g
Praf de copt
– 5 g (o lingurita)
Chefir – 180
g
Bicarbonat
sodiu – 8 g (1.5 lingurite)
Ulei – 80 ml
Cafea – 3 lingurite (solubila) + 100 ml apa fiarta, calduta.
Cafea – 3 lingurite (solubila) + 100 ml apa fiarta, calduta.
Obs: Am nevoie sa fac un tort mai mare,
am folosit o portie prezentata mai
sus la o singura tava de 23 cm
diametru pentru a obtine 2 foi de blat de tort, se coace la 180 grade C 60
minute. Daca aveti doua tavi de aceeasi dimensiune faceti din start 2 portii si impartiti in mod egal in
tavi si le coaceti odata. Eu nu am, decoamdata J, si am copt blaturile pe rand, in total mi-au iesit 2 blaturi a cate 2 foi.
Sau daca doriti sa faceti un tort tot de 23 cm diametru dar nu la fel de inalt,
puteti opta pentru a face o portie si jumatate din cantitatea ingredientelor
(se coace o portie, un blat si obtinem 2 foi si se mai coace separat ½ din portie
si obtinem 1 foaie) si la crema mousse si decor la fel este nevoie de 1.5
portii.
Afine – 100g
Zahar – 40 g
Apa – 60 ml
Obs: Se pregateste mai intai siropul, sa aiba timp sa se raceasca pana vom
avea nevoie de el la montarea tortului pentru a insiropa blaturile.
Ingrediente:
Afine – 200
g
Zahar – 100
g
Suc de
lamaie – 20 ml
Iaurt cremos
– 300 g (10%)
Smantana
pentru frisca – 300 ml
Zahar
pudra - 25 g
Gelatina –
15 g sau 9 foi
Apa – 90 ml
(pentru hidratat gelatina granulata)
Obs: Cantitatile mentionate sunt pentru un tort de 18 cm. Avem
nevoie de 2 portii de crema mousse pentru tortul nostru mai mare de 23 cm
diametru.
Ingrediente:
Unt 82%– 200 g
Ciocolata alba – 200 g
Lapte condensat – 25 g
Crema de
branza – 200 g (Almette)
Zahar pudra- 10 g
Obs: Cantitatile mentionate sunt pentru un tort de 18- 20
cm. Avem nevoie de 1,5 portii de crema pentru tortul nostru mai mare de 23 cm
diametru.
Obs: Am eliminat untul de cacao, deoarece din cauza acestuia crema devine foarte tare si crapa.
Dupa ce am terminat de indreptat suprafata tortului se lipeste imaginea comestibila din vafe cu crema moale, crema de pe tort fiind intarita deja (tortul fiind rece), astfel se fixeaza foarte bine.
Spor la
treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu