joi, 18 octombrie 2018

Placinta cu branza si iaurt (aluat foietaj de casa)

Placinta facuta cu foi congelate
Placinta facuta cu foi congelate
              Este o reteta super rapida de placinta, dupa parerea mea . Daca nu doriti sa faceti aluat de casa puteti opta pentru cel congelat, e si mai rapid :D Cum mie imi place sa ma joc cu aluatul nu a fost greu pentru mine sa fac aluatul de casa...mm este mai gustos. Desi zilele acestea am mai facut o placinta cu aluat foietaj congelat a iesit destul de buna :) O modalitate super rapida de a gati ceva gustos familiei sau mai bine zis  pofticiosilor de placinte :) Va recomand cu drag! 


Ingrediente:
(dimensiune tava 28x40 cm)
Faina - 500 g (tip 550) 
Apa calduta - 300 ml
Drojdie uscata  - 2 g
Sare- 8 g
Ulei – 120-150 ml  (pentru uns) unt / margarinta (topit si racorit)
Oua- 1 batut+ 1 lingurita de zahar, pentru uns suprafata placintei

sau

Foi de palcinta congelate - 400 g (15 foi)

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat aproximativ 5 minute.Se pesara faina si se lasa in vasul in care a fost framantat aluatul, se aduca intr-o bila si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, se lasa la dospit pentru 20-30 minute. Apoi se foarmeaza din aluat 15 bile mici a cate aproximativ 50 g fiecare. Se intind cu facaletul pe masa presarata cu faina (vedeti in poze) se ung cu ulei, trebuie sa fie unse bine, toata suprafata dar nu exagerati, se lasa sa stea cam 5-10 minute. Se intorc cu fata in jos se intinde prima foaie se pune in tava unsa cu ulei, (se stopeste fiecare foaie cu o pensula cu putin ulei, dar nu este obligatoriu foile au deja destul ulei).
Placinta va fi formata din 5 straturi de aluat a cate 3 foi si 4 straturi de umplutura (aproximativ 10 linguri  de umplutura pentru fiecare strat). Se coace in cuptorul incins la 180-200 grade C timp de 60 minute. Dupa ce se scoate placinta din cuptor se acopera cu un prosop 10-15 minute, pana devine frageda, serviti placinta calda cu mare pofta si placere :)

Ingrediente umplutura:
Branza de vaci - 550g
Iaurt - 400g
Branza telemea - 200g (rasa prin razatoare)
Oua - 6
Sare dupa gust

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele. Se intinde pe fiecare strat de placinta. Un strat e format din 3 foi, mai putin ultimul. Ultima foaie se unge cu ou.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu