vineri, 23 noiembrie 2018

Tort "Milchmädchen" cu crema cheese si fructe




Un tort extraordinar de gustos! :) Crema delicioasa cu fructe racoritoare, nemaipomenit....
Va recomand cu mult drag sa-l incerati ;) Unul din preferatele mele :)


Ingrediente: ( 23 cm Ø )
Lapte condensat- 1 cutie (380g-400g )
Faina tip 000 – 150 g 
Amidon porumb – 50 g
Oua – 2 (L)
Praf de copt- 1 plic (10g)
1 plic zahar vanilat
Sare – 2g

Obs: Pentru un tort de 20 cm Ø este suficient doar o portie (cantitatile mentionate). Pentru un tort de 23 cm Ø am utilizat 1,5 portii si au iesit exact 12 foi. La tort voi folosi doar 10 ;)

Mod de preparare: Este o reteta foarte simpla se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana obtinem o compozitie omogena, aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai dense. Se lasa la odihnit aluatul 10-15 minute apoi se poate lucra cu el, veti observa ca se ingroasa putin. Se intinde o foaie de copt pe masa de lucru, cu ajutorul unei forme ajustabile se deseneaza cu un creion diametrul dorit, in cazul meu 23 cm, se intoarce foaia pe partea opusa, se unge suprafata cu unt moale (la temperatura camerei) puteti folosi o pensula, se intinde aluatul in interiorul formei cu o lingura, spatula cu ce va este mai usor sa lucrati. Pentru diametru de 23 cm au fost nevoie de aproximativ 3 linguri mai pline de aluat, acum daca doriti alta dimensiune sa fie tortul testati prima foaie cam ce cantitate de aluat este nevoie sa nu iasa nici foarte subtire, nu o sa o puteti scoate de pe hartie se va rupe, nici foarte groasa. Se coc foile in cuptorul incins la 200 grade C pana se rumenesc, aproximativ 5 minute. Din moment ce intindem aluatul pe foaia de copt se coace imediat. Urmatoarea foaie o pregatim abia dupa ce se coace prima si se scoate din tava. Blatul copt se scoate imediat de pe foia de copt cat este fierbinte, se pune pe o suprafata dreapata, se taie cu un inel ajustabil sa fie toate foile uniforme. Se racesc separate nu se pun una peste alta suprafat acestora iese putin lipicioasa si se vor lipi una de alta. Cand sunt complet reci, se pune folie alimentara printre foi sau pungi de unica folosinta.

Fructe: 
Zmeura proaspata sau congelata - 500g (visine, capsune)

Mod de preparare:  Fructele congelate se scot de la congelator pentru a se dezgheta din timp, se pun pe servetele din hartie sa se scurga zeama, se schimba de cateva ori servetelele pentru a ramane fructele cat mai uscate.
Puteti folosi si combinatii de fructe, kiwi cu banane si piersici din compot. Sau oricare alte va plac de preferat sa nu fie foarte dulci.

Crema interior: Crema Cheese
Ingrediente:
Smantana pentru frisca – 300 ml
Ciocolata alba – 200 g
Crema de branza – 300 g (Philadelphia)
Obs: Pentru un tort de 20 cm Ø este suficient doar o portie (cantitatile mentionate). Pentru acest tort de 23 cm  Ø am utilizat 1,5 portii de crema.

Mod de preparare:  Ciocolata alba se topeste impreuna cu smantana pentru frisca la baie de aburi. Se lasa la racit apoi se pune la frigider pentru cateva ore, de preferat minima 12 ore (eu am mers pe varianta rapida la congelator 2 ore). Apoi crema rece se mixeaza pana devine aerata. Separat se mixeaza crema de branza apoi se adauga cate putin in amestecul de ciocolata.

Glazura de ciocolata:
Smantana pentru frisca - 100 g
Ciocolata neagra (74% cacao) – 50 g (Delhaize)

Mod de preparare: Se topeste ciocolata impeuna cu smantana pentru frisca la baie de aburi, se pune intr-un pos de unica folosinta si se decoreaza pe magini, totul trebuie sa fie rece de la frigider, astfel picaturile de ciocolata se intareasc pana sa ajunga la baza tortului.

Crema decor: Crema de unt cu lapte condensat si crema branza
Ingrediente:
Unt – 500 g
Lapte condensat – 250 g
Crema de branza – 250 g (Philadelphia)
Esenta de vanilie – 2 ml (o fiola, obtional)
Obs: Pentru un tort de 20 cm Ø este suficient doar 1/2 portie. Pentru acest tort de 23 cm  Ø am utilizat cantitatile mentionate (1 portie)
Mod de preparare: Untul trebuie sa fie moale, aproximativ 21-22 grade C. Se mixeaza untul pana devine alb si aerat, se adauga crema de branza de preferat sa fie la aceeasi temperatura, se mixeaza aproximativ 1 minut la viteza medie. Apoi se adauga laptele condensat, esenta de vanilie, din nou se mixeaza 1 minut si obtinem o masa omogena. Crema este gata pentru decor ;) Pentru trandafiri am folosit duza 1M.

Spor la treaba! Pofta buna! 

Lapte condensat (preparat acasa)



                   Tot am fost in cautarea unei modalitati de a prepara lapte condensat in casa. Am testat retete cu diferite proportii de lapte si zahar si aceasta a fost cea mai reusita. Puteti utiliza la creme sau in aluaturi, in blat de tort. Am o reteta de cozonac la care folosesc lapte condensat. Retete si idei sunt multe :) dorinta si spor sa aveti! ;)

Ingrediente:
Lapte – 500 ml (3,5 % grasime)
Zahar – 150 g

Mod de preparare: Se pun ingredientele la foc mare pana incepe sa fiarba si se dizolva zaharul, amestecam, apoi il lasam la foc mic timp de 60 minute , se ia spuma care se formeaza cu o lingura inmuiata in apa cam dupa 30 minute, apoi se mai fierbe diferenta de timp (cand fierbe pana se ridica spuma, la expirarea timpului de 60 minute, este un indicator pentru mine ca este gata, spre final fiti pe aproape de vas). Se lasa sa se raceasca, se pastreaza la frigider maxim 30 zile sau mai devreme pana cand aveti nevoie sa-l utilizati. Cu cat sta mai mult la frigider veti observa cum isi schimba consistenta, devine mai densa.

Obs: Timpul de fierbere poate varia intre 30 minute si o ora, depinde de marimea vasului cu care lucrati.

Spor la treaba! Pofta buna!  

marți, 20 noiembrie 2018

Chocolate Biscuit Cake









Ingrediente: (diametru tava 23 cm)
Biscuiti digestivi – 800g
Nuci prajite (arahide, alune) – 150g
Zahar – 200 g
Cacao – 80 g    
Apa – 250 ml 
Unt – 200 g     
Esensta de vanilei – 1 fiola

Obs: Daca doriti sa faceti varianta de post, inlocuiti untul cu margarina. Omiteti glazura de ciocolata. Se presara cacao peste si serviti cu placere ;)

Mod de preparare: Biscuitii se rup in bucati mici. Nucile se calesc putin si se pun peste biscuiti se lasa sa fie bucati mari (daca utilizati arahide atunci sa fie nesarate). Zaharul se amesteca cu cacao (cu un tel) apoi se adauga apa. Apoi se adauga untul si se pune la fiert, se fierbe la foc mediu 7-8 minute, se ingroasa compozitia se obtine un sos de ciocolata. Se lasa sa se raceasca aproximativ 15-20 minute, se adauga esenta de vanilie. Se toarna peste nuci si biscuiti, se amesteca cu grija pana se incorporeaza sosul de ciocolata, sa nu ramana portiuni uscate. Se pune amestecul intr-o tava se lasa la rece. Se pregateste mai apoi glazura se toarna peste tort.

Decor:
Nuci prajite (arahide, alune) – 150g 

Glazura de ciocolata:
Smantana pentru frisca – 150 ml
Ciocolata neagra – 150 g

Mod de preparare:  Smantana pentru frisca se pune intr-un vas la foc, cand incepe sa fiaraba se ia de pe foc se toarna peste ciocolata. Se amesteca torul foarte bine se toarna peste tort. Se mai lasa la rece inca pentru 3-4 ore. Apoi se scoate din forma si se presara nuci peste si se serveste cu mult drag si placere! ;)

Spor la treaba! Pofta buna!