luni, 19 octombrie 2015

Tartă cu vișine


        O tarta extrem de gustoasa, delicioasa!!! Blat putin pufos, desi a iesit chiar destul de subtire, in combinatie cu visine....mmm un adevarat deliciu. Nu stiu cum as putea sa o mai descriu, toata lumea a ramas incantata de gust si aspect. Pofticiosii mei mi-au cerut sa mai prepar inca una....la cat de gustoasa este. Va recomand cu drag...nu ramaneti dezamagiti :)

Ingrediente:
Faina – cat se cere (aproximativ 340-350 g)
Oua – 1
Galbenus de ou - 1
Unt topit – 50 g
Zahar – 50 g
Drojdie uscata – 1 plic
Lapte (caldut) – 100 ml
Un praf de sare
Pentru umplutura:
Visine congelate – 600 g
Amidon – 3 linguri
Zahar – 2-3 liguri

Mod de preparare: Se pun visinele intr-un vas sa se decongeleze. Intr-e timp ne ocupam de aluat. Se topeste untul la foc mic, se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca pana se mai topeste din zahar. Se amesteca foarte bine cu un tel intr-un vas un ou, drojdia si sarea. Apoi se adauga untul cu zahar, se amesteca. Se adauga laptele caldut si din nou se amesteca compozitia, trebuie sa fie una omogena. Treptat se incorporeaza faina, pana veti obtine un aluat deloc lipicios si usor elastic. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la loc caldut sa cresca aluatul, pana aproximativ isi dubleaza volumul (l-am lasat cam o ora si jumatate, acum cred ca depinde cat de cald este in incapere).
Se imparte aluaul in doua bucati, una mai mare si cealalta mai mica. Se aduna putin aluatul si se formeaza o bila, se intide cu ajutorul unui facalet, o forma rotunda, se pune in tava (diametru 27 cm) unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Visinele se scurg de suc,  se amesteca cu amido si zahar, se pun peste aluatul pe toata suprafata. Marginile aluatului se pun peste umplutura. Aluatul ramas se intinde se taie fasii si se orneaza tarta deasupra, se mai decupeaza stelute din aluat, care se pun pe margini. 
Se unge cu galbenus de ou si se presara zahar. Se coace in cuptorul incins timp de aproximativ 40 minute la 180 grade C, pana se rumeneste frumos.  Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi o transferati pe un platou pana se raceste de tot. O serviti cu multa placere si mare pofta…..este foarte delicioasa!

Obs: Am revenit aici cu o sugestie, care sigur am sa o testez. Desi in reteta am amestecat drojdia cu oul, dupa mine nu s-a amestecat chiar uniform fiind drojdia uscata (puteti folosi drojdie proaspata si urmat pasii intocmai). Data viitoare cand prepar tarta nu voi mai folosi drojdie la amestecul de ou, dar voi amesteca drojdia cu o parte din faina, apoi voi adauga si restul de faina. Si asaeste un blat foarte delicios, nu cred ca influenteaza cumva gustul tartei, este doar o alta modalitate de a incorpoza drojdia in aluat.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu