duminică, 11 octombrie 2015

Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și nucă de cocos



         Briose delicioase, aromate si foarte simplu de preparat cu ingrediente simple si la indemana. Cei care au avut ocazia sa le deguste au fost foarte incantati si mi-au cerut si reteta, cu mare drag o impart cu voi, sa va bucurati impreuna cu familia si cei dragi de clipe frumoase savurand ceva delicios..... :)

Ingrediente:
Faina – 280 g
Cacao – 50 g
Zahar – 150 g
Zahar vanilat – 1 plic
Bicarbonat de sodiu – 1 lingurita
Lapte – 250 ml
Smantana pentru frisca – 200 ml

Pentru crema de branza:
Crema de branza (Almette) – 100 g
Zahar pudra – 2 linguri
Ciocolata alba – 100 g
Zahar vanilat – 1 plic
Nuca de cocos – 60 g

Mod de preparare: Se pregateste mai inatai crema de branza, se amesteca intr-un bol branza cu zaharul vanilat si pudra. Se adauga ciocolata topita si apoi nuca de cocos. Se amesteca totul foarte bine si se da deoparte. Urmatorul pas este prepararea brioselor. Se amesteca intr-un bol faina cu cacao si bicarbonatul de sodiu, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele si smantana, se amesteca compozitia fara sa ramana cocoloase. Se pun in forme de silicon sau in tava pentru briose cosulete din hartie pentru briose. Se imparte aluatul cu ajutorul 2 linguri mari, se pune cate o lingura din aluat in fiecare cosulet, apoi cate o lingurita din compozitia de crema de branza. Apoi din  nou cate o lingura din aluatul de briose. Se pune tava in cuptorul incins la 180- 200 grade C, pentru 30-35 minute. Incercati cu o scobitoare daca aluatul este copt, daca aceasta iese curate insenma ca da, este copt. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit putin, apoi se scot briosele din formele din silicon. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi puteti sa le serviti cu mare drag :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu