vineri, 16 octombrie 2015

Prăjitură cu mac și nucă de cocos



       Dupa cum v-am promis am revenit cu inca o reteta de prajitura cu mac. La fel de gustoasa aromata, delicioasa. Se prepara la fel de usor si rapid. Un plus de savoare ii acorda nuca de cocos si ciocolata…..da ciocolata, dar ce  poate sa nu fie delicios daca contine ciocolata? :)
Va recomand cu mare drag este un deliciu divin, as putea sa zic ca este un tort mai rapid de preparat :)
Ingrediente:
Oua- 3
Zahar – 200 g
Esenta de vanilie – 1 lingurita
Mac – 100 g
Nuca de cocos – 100 g
Unt – 150 g (topit si racorit)
Faina – 170 g
Praf de copt – 2 lingurite
Smantana – 200 g
Coaja de lamaie (portocala) – 2-3 lingurite

Pentru glazura de ciocolata:
Smantana pentru frisca – 100 ml
Ciocolata amaruie -  150 g
Unt – 25 g
Esenta de rom – 1 lingurita (optional)
(Puteti sa faceti glazura din ciocolata combinata, eu am folosit 120 g ciocolata neagra si 30 g ciocolata cu lapte)

(Pentru ciocolata va recomand sa folositi: Kandia, Schogetten,Fin Care, Delhaize de la Mega, Nestle dessert, cu continut de cacao intre 50% si 70%)

Mod de preparare: Se mixeaza intr-un bol cele 3 oua cu zahar si zaharul vanilat, pana obtinem o crema fina. Se adauga untul topit, se amesteca, apoi smantana si din  nou se amesteca. Urmeaza sa adaudati nuca de cocos, macul si coaja de lamaie, se amesteca bine compozitia. La final se adauga faina si praful de copt, se amesteca foarte bine aluatul. Se pune in tava (27 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura in cuptorul incins la 180 grade C aproximativ 40 minute, pana se rumeneste. Faceti la final un test cu o scobitoare, daca este aluatul bine copt, aceasta trebuie sa fie curata. Scoateti inelul detasabil si lasati prajitura sa se raceasca.
Pregatim glazura de ciocolata: Se pune la foc mediu smantana pentru frisca si untul, se lasa pana ajunge la punctual de fierbere, se ia de  pe foc. Se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Intindeti glazura de ciocolata peste cu grija uniform pe toata suprafata. Se lasa prajitura sa se raceasca pe masa, apoi se pune la frigider pana se raceste bine. Apoi se poate servi cu placere :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu