sâmbătă, 5 septembrie 2015

Dulceață de rubarbă


            O dulceata extraordinar de gustoasa. Prima data am gustat aceasta dulceata preparata de o prietena draga, cand am fost in vizita :) Am fost foarte impresionata de gust si de aspect. Asa ca am hotarat sa va prezint si voua reteta. Va recomand sa o incercati, delicioasa si aromata :)
 
Ingrediente:
Tulpina de rubarba – 1 kg
Zahar – 1 kg

Mod de preparare: Se curata si se spala tulpinele de rubarba. Se taie in cubulete mici, se pune intr-o oala cu fundul mai gros sau ceaun, se adauga zaharul, se amesteca. Se lasa compozitia sa stea aproximativ 6 ore. Dupa ce a lasat zeama se pune la fiert pentru aproximativ 20 minute, pana se ingheaga. Se pune fierbinte in borcane curate (spalate si uscate anterior) se infileteaza, se aseaza borcanele cu gura in jos, se lasa peste noapte pana se racesc, acoperite cu o patura groasa. Se poate servi la mic dejun, cu clatite sau la prajituri.

Dupa ce a fiert dulceata s-a raspandit o aroma care seamana foarte mult cu dulcetata de capsuni sau zmeura. Si la gust pot sa spun ca ar semana :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu