O
dulceata extraordinar de gustoasa. Prima data am gustat aceasta dulceata
preparata de o prietena draga, cand am fost in vizita :)
Am fost foarte impresionata de gust si de aspect. Asa ca am hotarat sa va
prezint si voua reteta. Va recomand sa o incercati, delicioasa si aromata :)
Ingrediente:
Tulpina de
rubarba – 1 kg
Zahar – 1 kg
Mod de
preparare: Se curata si
se spala tulpinele de rubarba. Se taie in cubulete mici, se pune intr-o oala cu
fundul mai gros sau ceaun, se adauga zaharul, se amesteca. Se lasa compozitia sa
stea aproximativ 6 ore. Dupa ce a lasat zeama se pune la fiert pentru
aproximativ 20 minute, pana se ingheaga. Se pune fierbinte in borcane curate (spalate
si uscate anterior) se infileteaza, se aseaza borcanele cu gura in jos, se lasa
peste noapte pana se racesc, acoperite cu o patura groasa. Se poate servi la mic dejun, cu clatite sau la prajituri.
Dupa
ce a fiert dulceata s-a raspandit o aroma care seamana foarte mult cu dulcetata
de capsuni sau zmeura. Si la gust pot sa spun ca ar semana :)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu