marți, 15 septembrie 2015

Înghețată de pepene galben


            O inghetata extraordinar de gustoasa si aromata. Gust delicios si intens de pepene galben...cine ar rezista? :) La textura seamana foarte mult cu inghetata sorbet, desi credeam ca va iesi cremoasa, cred ca daca as micsora cantitatea de pepene 250 g,  ar modifica putin textura, pepenele a fost destul de zemos. Cred ca puteti modifica cantitatea de pepene dupa gust si preferinte.

Ingrediente:
Pepene galben (miez )– 500 g
Galbenusuri – 3
Zahar – 120 g
Zahar vanilat – 3 plicuri
Smantana pentru frisca – 200 ml
Gelatina – ½ plic, 5 g

 Pentru decor:  Figurine din ciocolata
 
Mod de peparare: Se curata pepenele galben de coaja si se taie bucati mici, avem nevoie de 500 g. Apoi se mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar, pana obtineti o crema densa. Se adauga smantana pentru frisca, din mixati bine compozitia sa fie omogena. Separat se da prin blemder pepenele galben cu restul de zahar, pana obtineti un maestec fin. Se adauga pepenele in compozitia de frisca, se amesteca la viteza mica. Intr-un pahar se pune la hidratat gelatina cu 3 linguri de apa rece. Dupa 10 minute se adauga 2-3 linguri de apa fierbinte peste gelatina si se amesteca pana se topeste toata geletina. Se adauga gelatina la amestecul de inghetata, se pune in forme pentru inghetata sau se lasa intr-un vas de sticla sau inox la congelator pentru 4-5 ore. Sau peste noapte si o serviti a doua zi cu mare placere.

Obs: Ce modificari as aduce acestei retete, ar fi ca as folosi mai putin zahar, fiind si pepenele dulce a iesit cam dulce dupa gustul meu. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu