O
inghetata extraordinar de gustoasa si aromata. Gust delicios si intens de
pepene galben...cine ar rezista? :) La textura seamana foarte mult cu
inghetata sorbet, desi credeam ca va iesi cremoasa, cred ca daca as micsora cantitatea
de pepene 250 g, ar modifica putin
textura, pepenele a fost destul de zemos. Cred ca puteti modifica cantitatea de
pepene dupa gust si preferinte.
Ingrediente:
Pepene galben (miez )– 500 g
Galbenusuri – 3
Zahar – 120 g
Zahar vanilat – 3 plicuri
Smantana pentru frisca – 200
ml
Gelatina – ½ plic, 5 g
Pentru decor: Figurine din ciocolata
Pentru decor: Figurine din ciocolata
Mod de peparare: Se curata pepenele galben de coaja si se taie bucati
mici, avem nevoie de 500 g. Apoi se mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar, pana
obtineti o crema densa. Se adauga smantana pentru frisca, din mixati bine
compozitia sa fie omogena. Separat se da prin blemder pepenele galben cu restul
de zahar, pana obtineti un maestec fin. Se adauga pepenele in compozitia de
frisca, se amesteca la viteza mica. Intr-un pahar se pune la hidratat gelatina
cu 3 linguri de apa rece. Dupa 10 minute se adauga 2-3 linguri de apa fierbinte
peste gelatina si se amesteca pana se topeste toata geletina. Se adauga
gelatina la amestecul de inghetata, se pune in forme pentru inghetata sau se
lasa intr-un vas de sticla sau inox la congelator pentru 4-5 ore. Sau peste
noapte si o serviti a doua zi cu mare placere.
Obs: Ce modificari as aduce acestei retete, ar fi ca
as folosi mai putin zahar, fiind si pepenele dulce a iesit cam dulce dupa
gustul meu.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu