duminică, 13 septembrie 2015

Prajitură cu dulceață de rubarbă si nuci


           Va prezint cu drag inca un deliciu din copilarie. Este important sa ne reamintim din cand in cand de copilarie, de clipele petrecute alaturi de mama la bucatarie, de minunatiile pregatite de ea. O prajitura ce se prepara usor dar cu un rezultat extraordinar. Acelasi gust din copilarie! :)

Ingrediente: ( tava 25x30 cm)
Oua- 2
Zahar – 150-200 g
Iaurt (10% grasime) – 200 g
Unt – 200 g (la temperature camerei)
Gem – 1 borcan mic (400 g)
Nuci macinate – 200 g
Faina – cat se cere (aproximativ 720 g)
Zahar vanilat – 1 plic
Bicarbonat de sodiu– 1 lingurita
Otet – 1 lingurita

Mod de preparare: Se amesteca intr-un bol ouale, zaharul, iaurtul si zaharul vanilat pana s-a topit tot zaharul. Apoi se adauga untul si din nou amestecam compozitia, pana cand bucatile de unt sunt cat mai mici. Intr-un pahar se pune o lingurita de bicarbonat si se amesteca cu o lingurita de otet, astfel se „stinge” bicarbonatul in otet si face spuma. Se adauga in compozitie si se amesteca, se incorporeaza faina putin cate putin, se framanta un aluat. O treime din aluat se amesteca cu o lingura de faina si se inveleste in folie alimentara, se pune la congelator. Restul de aluat se intinde pe masa si se pune in tava in care vom coace blatul de prajitura. Se coace in cuptoul incins timp de aproximativ 40 minute pana se rumesnte frumos. Apoi se scoate din cuptor si se intinde dulceata peste, se presara nuca si se rade peste aluatul de la congeator. Se coace doar partea de sus, pana se rumeneste. Se lasa in tava pana se raceste complet, apoi se portioneaza. Si serviti cu mare drag!  :)
Obs: Puteti sa folositi oricare alta dulceata preferati dar sa aiba o consistenta mai densa.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu