Va
prezint cu drag inca un deliciu din copilarie. Este important sa ne reamintim din
cand in cand de copilarie, de clipele petrecute alaturi de mama la bucatarie,
de minunatiile pregatite de ea. O prajitura ce se prepara usor dar cu un
rezultat extraordinar. Acelasi gust din copilarie! :)
Ingrediente: ( tava 25x30 cm)
Oua- 2
Zahar – 150-200
g
Iaurt (10%
grasime) – 200 g
Unt – 200 g (la temperature
camerei)
Gem – 1 borcan
mic (400 g)
Nuci macinate –
200 g
Faina – cat se
cere (aproximativ 720 g)
Zahar vanilat –
1 plic
Bicarbonat de sodiu– 1 lingurita
Otet – 1 lingurita
Mod de preparare: Se amesteca intr-un bol ouale, zaharul,
iaurtul si zaharul vanilat pana s-a topit tot zaharul. Apoi se adauga untul si din
nou amestecam compozitia, pana cand bucatile de unt sunt cat mai mici. Intr-un
pahar se pune o lingurita de bicarbonat si se amesteca cu o lingurita de otet,
astfel se „stinge” bicarbonatul in otet si face spuma. Se adauga in compozitie
si se amesteca, se incorporeaza faina putin cate putin, se framanta un aluat. O
treime din aluat se amesteca cu o lingura de faina si se inveleste in folie
alimentara, se pune la congelator. Restul de aluat se intinde pe masa si se
pune in tava in care vom coace blatul de prajitura. Se coace in cuptoul incins timp
de aproximativ 40 minute pana se rumesnte frumos. Apoi se scoate din cuptor si
se intinde dulceata peste, se presara nuca si se rade peste aluatul de la
congeator. Se coace doar partea de sus, pana se rumeneste. Se lasa in tava pana
se raceste complet, apoi se portioneaza. Si serviti cu mare drag! :)
Obs: Puteti
sa folositi oricare alta dulceata preferati dar sa aiba o consistenta mai
densa.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu