duminică, 7 noiembrie 2021

Tort Oreo












        
Pentru glazura gasiti reteta aici: https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2021/11/tort.html


     

     Buna Dragilor!  

          Va prezint cu mare drag o reteta de tort Oreo :) vreau sa va spun ca am incercat vreo 3 variante si combinatii ca sa ajung la rezultatul dorit. Sa fie totul perfect...blat de tort, cheesecake, mousse, crema decor :).

Reteta pentru blatul de tort o gasiti aici:

https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2021/10/blat-de-tort-de-ciocolata.html

"Cheesecake"

Ingrediente:  (tava 20 cm Ø)

Branza de vaci- 300 g

Zahar pudra- 75 g

Smantana pentru frisca- 75 ml

Oua- 2

Amodon- 15 g

Biscuti Oreo

Mod de preparare: Branza am zdrobit-o cu o furculita (aici ar fi trebuit sa folosesc un blender sa iasa compozitia mai fina). Am adaugat zaharul, ouale si smantana pentru frisca, se amesteca totul foarte bine. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se pun biscutii Oreo si apoi nivelam suprafata. Se coace la 160 grade C timp de 25-30 minute. Lasam pe un gratar la racit.

Crema "Ganache"

Ingrediente:

Ciocolata neagra 50% cacao- 300 g

Smantana pentru frisca- 200 ml

Mod de preparare: Se pune ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca intr-un vas la baie de aburi. Se amesteca pana compozitia devine omogena. Se lasa la racit, intre timp se raceste si cheesecake-ul :)

Montarea tortului

Blatul de tort se lasa la congelator pentru o ora, apoi se feliaza in 2 parti egale.

Se pregateste tava si inelul de tort. Se aseza primul strat un blat de tort, apoi crema de ciocolata si cheesecake-ul, apoi din nou crema de ciocolata si celalalt blat de tort. Se pune la frigider si ne ocupam de prepararea mousse-ului.

Mousse

Ingrediente:

Galbenus de ou- 60 g

Zahar pudra- 50 g

Lapte- 100 ml

Foi de gelatita- 5

Smantana pentru frisca 300 ml

Esenta de vanilie- 1

Biscuiti Oreo maruntiti (fara crema din interior)- 40 g

Mod de preparare: Se pun foile de gelatina intr-un vas cu apa rece la hidratat. Apoi se pune laptele intr-un vas la foc mediu, nu trebuie sa fiarba. Doar sa fie foarte fierbinte. Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga in laptele fierbinte si se mai tine 1-2 minute pe foc pana compozitia putin se ingroasa, atentie! nu trebuie sa fiarba. Se ia compozitia de pe foc si se adauga foile de gelatina. Se amesteca totul foarte bine. Se lasa la racit.

Se mixeaza smantana pentru frisca aproximativ 5  minute pana devine pufoasa si ferma. Se adauga peste compozitia de ou se amesteca foarte usor la viteza cea mai mica a mixerului. Se adauga la final bucati de biscuti maruntiti, dar nu foarte fin. Se toarna mousse-ul pregatit peste blatul de tort. Se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi pregatim crema pentru decor :)

Crema decor " Crema de branza cu unt" (Varianta Nr.2)

O crema care se pregateste foarte usor si este foarte delicioasa!

Ingrediente:

Branza de vazi- 300 g

Unt 82%- 200 g

Zahar pudra- 80 g

Estenta de vanilie- 1

Mod de preparare:  Foarte important branza si untul trebuie sa aiba aceeasi tepmeratura aproximativ 20-21 grade C. Se scot din timp de la frigider, se pot pune in cuptorul cu microunde pentru a se aduce la temperatura necesara, sau in cuptorul de copt :) 

Untul se mixeaza cu zaharul la viteza mare 5-7 minute, pana devine aerat si pufos. Apoi in 3 trepte se adauga branza. Aici eu am folosit metoda de a o marunti prin sita, dar nu a fost suficient. Este mai bine daca folositi din start un blender, cu siguranta va iesi mult mai fin. La final se adauga esenta de vanilie. Iese o crema foarte gustoasa cu care imi place foarte mult sa lucrez. De la unt capata fermitate dar de la branza un gust si o textura fina ;)

Intr-un strat fin se acopera tortul se lasa la figider pentr 10-15 minute. Apoi se acopera stratul final de crema. Se decoreaza cu floricele din crema si biscuti Oreo.

Obs: Am testat crema in proportie de 50% branza de vaci (maruntita la blender pana se obtine o pasta fina, sau data prin sita de 2-3 ori) si 50% crema de branza Hohland, Philadelphia sau Almette.  😉

Pentru decor am mai folosit glazura de ciocolata:

Smantana pentru frisca- 100 ml

Ciocolata neagra 74%- 50 g

Se topest la baie de aburi, cand decoram tortul teperatura glazurii trebuie sa fie 30 grade C.


Spor la treaba! Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu