Se prepară foarte simplu și ușor! Cuvintele sunt de prisos! Vă recomand cu mult drag!
Vă rămân datoare cu câteva poze 😊
Ingrediente: (tavă 25x30 cm)
- Făină- 400 g
- Lapte- 200 ml
- Zahăr- 200 g
- Unt - 200 g
- Ouă- 4 buc
- Praf de copt- 10 g
- Esență vanilie+rom- câte 1 fiolă
- Sare- 2 g
Mod de preparare: Untul trebuie să fie moale, aproximativ
22 grade C, se mixeaza pentru cateva minute cu mixerul la viteza mare împreună
cu zahărul până devine aerat. Se adaugă ouăle, unul câte unul. Se
adaugă praful de copt și aromele. Apoi treptat adăugăm făină și laptele
(trebuie să fie călduț). Mixăm ușor la viteza cea mai mica până compozitia
devine omogena. Se toarnă aluatul în tavă tapetată cu hârtie de copt. Se
coace la 180 grade C timp de 30 minute.
Se raceste și se porționează după preferință ( bucăți mai mari sau mai
mici).
Glazură:
- 300 ml lapte
- 200 g ciocolată neagră (50% cacao)
- 100 g ciocolată neagră (74% cacao)
Decor:
- 200 g nucă de cocos
Mod de preparare: Se pune laptele la foc se aduce până la
punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata se lasă puțin să stea
(5 min) apoi se amestecă. Se lasă glazura la răcit. Se dau prin glazură
bucăți de prăjitură preparată anterior și se tăvălește prin nucă de cocos
(puteți folosi și nucă măcinată).
Se așează bucățile glazurate pe un platou. Le serviți cu multă plăcere!
Pentru că sunt extraordinar de gustoase 😊
Spor la treabă! Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu