miercuri, 4 iulie 2018

Placinte coapte in tigaie


        

      Din copilarie pur si simplu adoram placintele facute in tigaie de mama sau bunica. Uneori le faceau fara umplutura pentru ca ne placeau foarte mult sa le mancam asa simple ca pe niste turte le mai spunea bunica. Foate gustoase si pufoase. Puteti sa le faceti cu ce umplutura preferati...cu branza, cartofi sau varza calita...si multe altele. Va recomand sa le incercati ;)
Bunica mai facea cu chefir si bicarbonat de sodiu...tot foarte bune :)

Ingrediente:
Faina – 600 g
Oua- 1
Lapte caldut – 350 ml
Drojdie uscata – 7 g (sau 25 proaspata)
Ulei – 30 ml
Un praf de sare

Pentru umplutura:
Varza calita in putin ulei, sare si piper.
Cartofi fierti in coaja, se curata de coaja, apoi zdrobiti cat sunt fierbinti, ceapa prajita in putin ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se pregateste umplutura mai intai sa reuseasca sa se raceasca. Se pune intr-un vas (bol) faina, drojdia uscata, sarea, oul si laptele caldut, uleiul. Se amesteca totul si se framanta un aluat, pana nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit aluatul intr-un vas uns cu ulei si acoperit cu un prosop de bucatarie, timp de 30 minute. Apoi se imparte aluatul in 6 bucati egale. Se presara masa cu faina, se intinde putino bucata de aluat  se pune in mojloc din umplutura, se unesc marginile spre mijloc (vedeti in poze), apoi se intinde din nou cu facaletul, nu insistati foarte mult sa nu iasa din umplutura. Se coc in tigaie pe ambele parti la foc mediu in putin sau mai mult ulei cum preferati. Se servesc fierbinti! Sunt pur si simplu delicioase!!!
Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu