Din
copilarie pur si simplu adoram placintele facute in tigaie de mama sau bunica.
Uneori le faceau fara umplutura pentru ca ne placeau foarte mult sa le mancam
asa simple ca pe niste turte le mai spunea bunica. Foate gustoase si pufoase. Puteti
sa le faceti cu ce umplutura preferati...cu branza, cartofi sau varza
calita...si multe altele. Va recomand sa le incercati ;)
Bunica mai facea cu chefir si bicarbonat de sodiu...tot foarte bune :)
Bunica mai facea cu chefir si bicarbonat de sodiu...tot foarte bune :)
Ingrediente:
Faina – 600 g
Oua- 1
Lapte caldut –
350 ml
Drojdie uscata – 7 g (sau 25 proaspata)
Drojdie uscata – 7 g (sau 25 proaspata)
Ulei – 30 ml
Un praf de sare
Pentru umplutura:
Varza calita in putin ulei, sare si piper.
Cartofi fierti in coaja, se curata de coaja, apoi zdrobiti cat sunt
fierbinti, ceapa prajita in putin ulei, sare, piper.
Mod de
preparare: Se pregateste
umplutura mai intai sa reuseasca sa se raceasca. Se pune intr-un vas (bol)
faina, drojdia uscata, sarea, oul si laptele caldut, uleiul. Se amesteca totul
si se framanta un aluat, pana nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit aluatul
intr-un vas uns cu ulei si acoperit cu un prosop de bucatarie, timp de 30 minute. Apoi se
imparte aluatul in 6 bucati egale. Se presara masa cu faina, se intinde putino
bucata de aluat se pune in mojloc din umplutura,
se unesc marginile spre mijloc (vedeti in poze), apoi se intinde din nou cu
facaletul, nu insistati foarte mult sa nu iasa din umplutura. Se coc in tigaie pe
ambele parti la foc mediu in putin sau mai mult ulei cum preferati. Se servesc
fierbinti! Sunt pur si simplu delicioase!!!
Spor la treaba!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu