Aici am facut placinta cu blat de tort...:) este super gustos (Varianta IV) |
Aici aveti varianta cu blat pufos :) foarte delicios! (Varianta III) |
Va prezint cu drag inca o reteta delicioasa de placinta, prajitura cu branza dulce si stafide puteti sa-i spuneti cum vreti ramane la fel de gustoasa ;) (varianata II) |
Varianta II |
I. De ceva vreme imi era gandul la aceasta
placinta si tot nu reuseam sa-mi fac timp sa o prepar :) Un desert delicios cu
foi fragede si umplutura delicioasa asa poate fi descrisa placinta cu branza
dulce si stafide...un desert al copilariei! :) va recomand cu drag!
Ingrediente: ( Dimensiune tava 40x28 cm sau tava aragaz care este putin mai mare)
Faina – 600 g
Oua- 2
Zahar – 150 g
Zahar vanilat - 1 plic
Zahar vanilat - 1 plic
Ulei – 75 ml (unt sau margarina topita si racorita)
Lapte – 125 ml
Bicardonat de sodiu – 1 lingurita
Otet – 1 lingurita
Sare – 2 g
Ingrediente umplutura:
Branza dulce – 1 kg
Zahar – 150 g
Oua – 2
Stafide – 150 g
Zahar vanilat - 1 plic
Gris – 50 g
Coaja rasa de la o portocala sau lamaie
Sare - 2 g
Sare - 2 g
Spor la treaba! Pofta buna!
II. Va prezint cu drag inca o reteta de prajitura cu branza dulce si stafie este la fel de gustoasa, incercati si testati ambele retete ;)
Modul de preparare este acelasi doar ingredientele difera. Se amesteca toate ingredientele mai putin faina, apoi se adauga faina cate putin si se framanata un aluat, se lasa sa se odihneasc 15-20 minute, se pregateste umplutura intre timp. Se coace tot la 180 grade C doar ca dureaza putin mai mult 50-60 minute.
II. Va prezint cu drag inca o reteta de prajitura cu branza dulce si stafie este la fel de gustoasa, incercati si testati ambele retete ;)
Ingrediente: ( Dimensiune tava 40x28 cm sau tava aragaz care este putin mai mare)
Faina – aproximativ 750 g, cat cuprinde
Oua- 2
Zahar – 200 g
Zahar vanilat - 1 plic
Zahar vanilat - 1 plic
Unt -200 g (moale la temperatura camerei)
Smantana – 200 g (20%)
Praf de copt - 1 plic
Sare – 2 g
Ingrediente umplutura:
Branza dulce – 1 kg
Zahar – 150-200 g
Oua –4
Stafide – 150 g
Zahar vanilat - 1 plic
Zahar cu aroma de rom - 1 plic
Zahar cu aroma de rom - 1 plic
Pesmet -50 g (sau gris)
Coaja rasa de la o portocala sau lamaie (obtional)
Sare - 2 g
Sare - 2 g
Modul de preparare este acelasi doar ingredientele difera. Se amesteca toate ingredientele mai putin faina, apoi se adauga faina cate putin si se framanata un aluat, se lasa sa se odihneasc 15-20 minute, se pregateste umplutura intre timp. Se coace tot la 180 grade C doar ca dureaza putin mai mult 50-60 minute.
Spor la treaba! Pofta buna!
III. Imi place sa improvizez si sa ma joc cu aluatul asa ca am decis sa fac aceasta prajitura si cu blat pufos, m-am gandit cum o fi? oare?...super! foarte delicioasa, din toate 3 variante este preferata sotului ;)
Am folosit aluatul pufos de la cornulete care le-am facut acum recent, umplutura este cea de la prima varianta. Aluatul de cornulete se prepara intocmai, se imparte aluatul in doua parti egale doar ca nu se mai taie triunghiuri dar se intinde pe toata suprafata tavii, se pune umplutura si a doua foaie de aluat ;) se unge cu ou batut suprafata placintei. Se coace la 180 grade C timp de 40-45 minute.
Aici aveti reteta de cornulete:
http://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2014/12/cornulete-pufoase.html
IV. De aceasta data am incercat ideea mea de a face placinta cu blat de tort care contine branza. Am facut recent un tort cu blat ce continea branza si crema tot cu branza si am zis sa incer cum va fi la placinta...tot cu branza. Foarte reusita ideea, va recomand cu drag!
Simplu si foarte foarte gustos! IV. De aceasta data am incercat ideea mea de a face placinta cu blat de tort care contine branza. Am facut recent un tort cu blat ce continea branza si crema tot cu branza si am zis sa incer cum va fi la placinta...tot cu branza. Foarte reusita ideea, va recomand cu drag!
Ingrediente:
Faina – 400 g
Branza de vaci (dulce) – 250 g
(Covalact 6%)
Unt – 150 g (moale,
la temperatura camerei)
Oua – 1 (65-70
g)
Zahar – 200 g
Zahar vanilat –
1 plic
Praf de copt - 5 g
Mod de
preparare: Se amesteca
faina cernuta cu praful de copt se lasa deoparte. In alt vas se amesteca toate
celelalte ingrediente cu o lingura, cand s-a omogenizat compozitia se adauga
faina cate putin, se amesteca in continuare cu lingura (spatula, cu ce va este
mai comod). Cand aluatul a inceput sa capete consistenta se framanta cu mana,
se lucreaza repede. Nu insistati foarte mult aluatul se inmoaie de la caldura
mainii.
Atentie! Important : Nu adaugati faina in plus este
suficient cat am mentionat, cu cat se pune mai multa faina cu atat aluatul va
iesi mai dur si foile vor fi tari, apoi cantitatea de crema nu va fi suficienta
ca sa le inmoaie. Un factor important ar mai fi de mentionat ce fel de branza
folositi daca este foarte lichida sau mai uscata, de aici depine si cum va iese
aluatul final, am mentinat sa va orientati ce fel de branza am folosit, nu
trebuie sa fie nici foarte uscata si nici lichida chiar ca smantana.
Se lasa aluatul in bol, se
acopera cu foile alimentara si se pune la frigider pentru 30 minute. Se imparte in doua parti egale, se intinde
pe masa de lucru presarata cu faina, usor pentru ca
aluatul este fraged si se rupe. Foile ar trebui sa le faceti cat de cat
subtiri. Se pune prima foaie in tava se intinde umplutura (alegeti oricare din retele expuse mai sus). Se intinde si a doua foaie peste se inteapa cu o furculita. Se coace la 180 grade C timp de 45 minute, va orientati
dupa cuptorul vostru.
Se portioneaza cat este fierbine, se lasa la racit si se serveste cu multa pofta si placere!
Aveti aici link-ul unde gasiti reteta de tort ;)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu