Abia
asteptam sa am ocazia sa pregatesc acest minunat tort. Eram convinsa ca
este unul deosebit...uitandu-ma dupa ingrediente. Asteptarile mele s-au
confirmat. Un tort extrem de gustos, blat dens, gust intens de ciocolata in combinatie cu
visine in alcool...super, mega delicios!!! (nu este recomandat copiilor atat
pentru cantitatea de ciocolata pe care o contine cat si pentru alcool, din
pacate...) Va recomand cu mare drag sa-l incercati! :)
Ingrediente:
( Tava diametru 20 cm)
Oua – 2
Zahar – 400 g
Faina – 280 g
Bicarbonat de sodiu – 6 g (o lingurita fara
varf)
Praf de copt – 10 g
Cacao – 100 g
Lapte – 150 ml
Ulei de floarea soarelui – 100 ml
Apa fierbinte (clocotita) – 5 linguri
Oaule se amesteca spuma cu
zaharul, se adauga laptele, uleiul, se amesteca pana la omogenizare. Se adauga
faina si cacao, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Peste aluat se toarta 4-5 linguri apa
fierbinte, se amesteca. Se coace la 160 grade C timp de 60-70 minute (timpul poate varia, va
orientati dupa cuptorul vostru). Inainte de a scoate din cuptor testati cu un
bat de bambus daca blatul este bine copt, batul trebuie sa fie curat. Se lasa
la racit pe un gratar cu fata in jos, apoi se infoliaza pentru a se pastra umed, se
pastreaza la frigider cateva ore pana la montarea tortului. Se taie suprafata
care s-a format la copt, pentru a fi blatul drept (eu nu am taiat nu am vrut sa
pierd din cantitatea de blat, procedati cum doriti). Blatul de tort se feliaza
in 3 bucati. Se utilizeaza un inel ajustabil pentru montatarea tortului, hartie
de copt sau folie pe margini. Se pune primul blat de tort, se insiropeaza.
Crema se imparte in 2 parti egale, o puteti chiar cantari. Se pune primul strat
de crema, jumatate din cantitatea de visine, se procedeaza intocmai si cu
celalalt blat. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se decoreaza cu crema
decor, se imbraca torului cu un
strat subtire de crema se lasa la frigider pentru a se intari (eu nu am avut timp la
dispozitie sa astept asa ca l-am pus pentru 20 minute la congelator) apoi
stratul final. Pentru decor puteti
folosi si alta crema, oricare va place. Si modul de decorare chiar ca puteti
sa-l faceti altfel. Ramane dupa gustul si imaginatia fiecaruia.
Ingrediente crema:
Smantana pentru frisca – 400 ml
Ciocolata neagra (74% cacao) – 200 g
Zahar – 2-3 linguri
Se topeste ciocolata la baie de aburi (temperatura nu trebuie sa
depasesca 40 grade C). Frisca rece se mixeaza cu 2-3 linguri de zahar pudra
pana capata consistenta. Se raceste ciocolata (pana la 30-33 grade C) si se amesteca cu frisca, folositi o
paleta.
Visine in alcool:
Visine-
300g
Zahar
– 150 g
Coniac
sau rom – 200 ml
Crema decor: Cream "Cheese"
Crema de branza – 250 g (Hochland, Almette, Philadelphia)
Unt –
200 g
Zahar pudra –
100 g
Untul moale se mixeaza cu zaharul
pana se topeste tot zahărul, separat se mixeaza cu blenderul crema de branza. Apoi se adauga crema de branza în untul batut. Se amesteca ambele compozitii cu o paleta, nu insitati foarte mult.
Glazura de ciocolata:
Ciocolata
neagra (74% cacao) – 50 g (Delhaize)
Smantana
pentru frisca – 100 ml
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu