marți, 20 martie 2018

Tort „Vișină în ciocolată”


                    Abia asteptam sa am ocazia sa pregatesc acest minunat tort. Eram convinsa ca este unul deosebit...uitandu-ma dupa ingrediente. Asteptarile mele s-au confirmat. Un tort extrem de gustos, blat dens, gust intens de ciocolata in combinatie cu visine in alcool...super, mega delicios!!! (nu este recomandat copiilor atat pentru cantitatea de ciocolata pe care o contine cat si pentru alcool, din pacate...) Va recomand cu mare drag sa-l incercati! :)

 Ingrediente: ( Tava diametru 20 cm)
Oua – 2
Zahar – 400 g
Faina – 280 g
Bicarbonat de sodiu – 6 g (o lingurita fara varf)
Praf de copt – 10 g
Cacao – 100 g
Lapte – 150 ml
Ulei de floarea soarelui – 100 ml
Apa fierbinte (clocotita) – 5 linguri

Mod de preparare: Oaule se amesteca spuma cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, se amesteca pana la omogenizare. Se adauga faina si cacao, bicarbonatul de sodiu si praful de  copt. Peste aluat se toarta 4-5 linguri apa fierbinte, se amesteca. Se coace la 160 grade C timp de 60-70 minute (timpul poate varia, va orientati dupa cuptorul vostru). Inainte de a scoate din cuptor testati cu un bat de bambus daca blatul este bine copt, batul trebuie sa fie curat. Se lasa la racit pe un gratar cu fata in jos, apoi se  infoliaza pentru a se pastra umed, se pastreaza la frigider cateva ore pana la montarea tortului. Se taie suprafata care s-a format la copt, pentru a fi blatul drept (eu nu am taiat nu am vrut sa pierd din cantitatea de blat, procedati cum doriti). Blatul de tort se feliaza in 3 bucati. Se utilizeaza un inel ajustabil pentru montatarea tortului, hartie de copt sau folie pe margini. Se pune primul blat de tort, se insiropeaza. Crema se imparte in 2 parti egale, o puteti chiar cantari. Se pune primul strat de crema, jumatate din cantitatea de visine, se procedeaza intocmai si cu celalalt blat. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se decoreaza cu crema decor, se imbraca torului cu  un strat subtire de crema se lasa la frigider pentru a se intari (eu nu am avut timp la dispozitie sa astept asa ca l-am pus pentru 20 minute la congelator) apoi stratul final.  Pentru decor puteti folosi si alta crema, oricare va place. Si modul de decorare chiar ca puteti sa-l faceti altfel. Ramane dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

Ingrediente crema:
Smantana pentru frisca – 400 ml
Ciocolata neagra (74% cacao) – 200 g
Zahar – 2-3 linguri
Mod de preparare: Se topeste ciocolata la baie de aburi (temperatura nu trebuie sa depasesca 40 grade C). Frisca rece se mixeaza cu 2-3 linguri de zahar pudra pana capata consistenta. Se raceste ciocolata (pana la 30-33 grade C) si se amesteca cu frisca, folositi o paleta. 

Visine in alcool:
Visine- 300g
Zahar – 150 g
Coniac sau rom – 200 ml
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele, se lasa sa stea cel putin 12 ore. Siropul rezultat se foloseste pentru a insiropa blatul de tort, folositi cate de mult preferati sa fie insiropat tortul. Eu am folosit aproximativ 5 linguri de siropt pentru fiecare blat. 

Crema decor: Cream "Cheese"
Crema de branza – 250 g (Hochland, Almette, Philadelphia)
Unt – 200 g
Zahar pudra – 100 g

Mod de preparare: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se topeste tot zahărul, separat se mixeaza cu blenderul crema de branza. Apoi se adauga crema de branza în untul batut. Se amesteca ambele compozitii cu o paleta, nu insitati foarte mult.

Glazura de ciocolata:
Ciocolata neagra (74% cacao) – 50 g (Delhaize)
Smantana pentru frisca – 100 ml
Mod de preparare: Se topeste ciocolata cu smantana pentru frisca la baie de aburi, se lasa putin la racit apoi cu ajutorul unui pos se decoreaza tortul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu