Pentru trandafiri am folosit duza Wilton 104 si frunze 70 |
Am ramas foarte mult impresionata de aceste decoratinui din pasta de zahar, mai ales culorile foarte frumoase, aprinse, in ton cu anotimpul...primavara :) puteti sa faceti si alte flori nu doar trandafiri...si alte ornamente. Eu cu siguranta voi mai apela la aceasta reteta pentru decor ;)
Ingrediente:
Zahar pudra – 600 g
Albus de ou – 2 (oua medii)
Sare de lamaie – 1/3 de lingurita
Coloranti alimentari
Pregatim mai intai decoratiunile :)
Se mixeaza albusurile de ou cu 1/3
lingurita de sare de lamaie, sa iasa pasta alba. Se adauga treptat cate o
lingura de zahar pudra. Pana obtinem o masa omogena, densa, care isi mentine
forma . Se coloreaza in cantitati mici, de preferat rosu, roz,
galben, verde, mov, albastru...pentru floricele, moturi, frunze. Se fac pe
foite mici de hartie de copt, se lasa pe masa sa se usuce. Se pastreaza in cutii
inchise, la loc uscat chiar si pana la jumatate de an. Pasta de zahar este
comestibila, ramane la alegerea fiecaruia sa le consumati sau nu...mult zahar si
coloranti. Eu prefer sa le folosesc doar ca decor ;)
Obs: Aveti nevoie de
zahar pudra curat, care sa nu contina alte ingrediente cum ar fi amidon.
Aveti aici reteta tort: http:// dulciuridincopilarie.blogsp ot.ro/2018/05/ tort-raspberry-breeze.html
Aveti aici reteta tort: http://
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu