miercuri, 8 iunie 2016

Oladii (clătite pufoase)



Oladii, clatite pufoase obisnuia mama sa ne gateasca la micul dejun. Sunt delicioase si aromate. Servite cu dulceata, gem, miere si smantana sunt nemaipomenite. Va recomand neaparat sa le incercati. Si mai ales sa le prajiti in unt sunt deosebit de aromate.

Ingrediente:
Oua – 2
Chefir – 400 ml
Zahar – 2 linguri
Sare – ½ lingurita
Bicarbonat de sodiu – 1 lingurita ( sau praf de copt)
Faina – 250 g
Zahar vanilat – 1 plic
Unt- 50 g (pentru uns tigaia)

Mod de preparare: Se amesteca ouale cu zahar si zaharul vanilat. Se adauga chefirul, putina sare, apoi bicarbonatul de sodiu si se amesteca totul. Se adauga faina si obtinem un aluat putin mai dens decat la clatite. Se unge o tigaie cu putin unt si se incinge, se toarna cate o lingura de aluat si se formeaza clatite mici si pufoase, se coc la foc mediu. Se intorc pe partea cealalta cand se rumenesc usor si se formeaza mici bule de aer. Se unge tigaia cu unt inainte de a pune din noi clatite la prajit. Procedam astfel pana epuizam tot aluatul. Se aseaza pe un platou sa se racoreasca. Se servesc calde cu dulceata (gem, miere) si smantana.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu