Va prezint
cu drag inca un desert delicios din copilarie, cu siguranta cunoasteti mai
multe retete, de la mama sau bunica. Ideea
de baza este o prajitura pandispan, glazura delicioasa de ciocolata si nuca de
cocos...multa nuca de cocos :)
Ingrediente
pandispan:
(Tava 40x28 cm)
Oua – 6
Faina – 250 g
Zahar – 250 g
Amidon – 125 g
Unt topit – 25 g
Praf de copt – 2
lingurite
Esente de
vanilie – 1 fiola
Glazura de
ciocolata:
Ciocolata amara –
200 g
Lapte - 300 ml
Zahara pudra –
100 g
Cacao – 75 g
Unt – 30 g
Nuca de cocos –
200 g
Mod de
preparare: Se mixeaza
ouale la viteza maxima, aproximativ 2-3 minute. Se adauga treptat zaharul si
esenta de vanilie (sau zahar vanilat) se mixeaza pana se dizolva tot zaharul.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si praful de copt. Se adauga faina in
compozitia de oua, se amesteca cu o paleta sau o lingura de lemn. La final se
adauga untul topit si racorit. Se toarna amestecul in tava tapetata cu hartie
de copt. Se coace timp de 30 minute la foc mediu. Pana se rumeste si testam cu
o scobitoare, aceasta trebuie sa iasa curata atunci aluatul este copt. Se scoate
tava din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se poztioneaza cubulete mici.
Intre timp se
pregateste glazura de ciocolata. Punem ciocolata rupta in bucatele mici, laptele
si untul la baie de aburi, se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se
amesteca cacao cu zaharul pudra se adauga in compozitia de pe baia de aburi. Se
amesteca si se lasa la racorit. Fiecare cubulet se trece prin glazura de ciocolata
apoi se tavaleste prin nuca de cocos. Se lasa la rece cateva ore (2-3) apoi le
puteti servi.
Spor la
treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu