Buna dragilor! V-am promis ca revin cu o reteta delicioasa de placinte cum le face surioara mea :)
Faina- 1.2 kg
Apa calduta- 720 ml
Dojdie uscata- 7 g
Sare- 2 lingurite
Ulei- aproximativ 100-150 ml pentru uns, folositi cat este necesar.
Ou batut- 1 bucata (pentru uns placintele înainte de copt)
Mod de preparare: Reteta in sine nu este foarte diferita de ce am prezentat pe blog. Diferenta este ca se intind in mana cu faina si se ung cu foarte putin ulei. Iese un foietaj putin mai pufos :)
Faina se cerne si se adauga toate ingredientsientele se framanta un aluat pana cand se dezlipeste de peretii vasului. Apoi se lasa la odihnit aproximativ 30 minute. Din toata cantitatea de aluat ies 18 placinte. Se imparte pentru prima transa 9 bucati, se lucreaza si se ung cu ou batut si se coc la 220 grade C timp de 35 minute.
Umplutura va puteti inspira din retele anterioare :) si depinde de cantitatea de placinte care doriti sa o faceti.
P.S. va recomand sa folositi faina pentru cozonac de la Lidl.
Dar cea mai bună este totuși Liszt de 550 😊
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu