Va prezint cu drag un desert mult indragit in copilarie :)
Simplu, rapid si foarte gustos! :)
Ingrediente:
Branza de vaci- 550 g
Gris - 60 g
Amidon- 40 g
Oua- 1 bucata
Zahar- 20-40 g (depinde cat de dulci doriti sa fie)
Praf de copt- 5g
Zahar vanilat- 1 plic
Sare- 2g
Unt- pentru prajit
Mod de preparare: Se pune branza intr-un bol si se marunteste cu o furculita. Apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul foarte bine. Amestecul obtinut se acopera cu o folie si se lasa la frigider pentru 30 minute.
Apoi se formeaza bile aproximativ a cate 80g fiecare, se aplatizeaza putin pentru a le da forma. Se prajesc in unt pe ambele parti pana se formeaza o crusta rumena.
Dupa ce sunt prajiti toti papanasii se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul incins la 180 grade C timp 8-10 minute.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata :)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu