joi, 25 februarie 2021

Blat de tort de vanilie si cacao + Crema stracciatella











      Buna dragilor! Pentru acest tort am hotarat sa fac o postare aparte. Reteta pentru blaturile de tort sunt cele de la tortul pe care l-am facut cred ca cel mai des cu crema Plombir si cu crema de smantana, nuci si ciocolata neagra. La tortul cu Elsa ma refer :)
Pentru tortul micut cu Minnie am copt doar cate un blat de vanilie si un blat cu cacao, am eliminat untul (desi ii dadea un gust aparte) pentru ca nu creste atat de bine blatul de tort. Am hotarat sa fac blaturi simple din pandispan pe care le am prezentate pe blog. A m scazut din cantitatea de faina, o parte am inlocuit cu amidon dar nu este obligatoriu, sa iasa mai fragede.

Pentru tortul cu Elsa avem:
Blat de vanilie                                  
Oua- 225g 
Faina- 80g 
Amidon- 25g
Zahar- 105g 
Zahar vanilat- 1 plic 
Unt topit- 30g 
Praf de copt- 5g 
Sare- 2g 

Blat cu caco
Oua- 225g
Faina- 50g + cacao 30g
Amidon- 25g
Zahar- 105g
Zahar vanilat- 1 plic
Unt topit- 30g
Praf de copt- 5g
Sare- 2g

Am copt 2 blaturi de vanilie si 2 blaturi cu cacao. Dimensiune tava dreptunghiulara 35x25 cm. Se coc blaturile la 180 grade C, timp de 15 minute. 

Modul de preparare il gasiti aici:
https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2018/07/tort-delicios-cu-crema-plombir-si-gem.html

Am folosit pentru insiropat balturile pentru cele cu vanilie: Ceai verde foarte slab preparat, cu miere si putin suc de lamaie. Pentru cele cu cacao am folosit: Ceai de fructe, sirop din dulceata de trandfiri.
Cat de mult insiropati blaturile ramane dupa preferinta fiecaruia.

Creama de smantana cu nuci si ciocolata neagra
Smantana 30% - 1400g (va recomand marca Gusturi Romanesti, se gaseste la Mega Image)
Zahar pudra- 500g
Zahar vanilat- 3 plicuri
Nuca macinata- 200g
Ciocolata maruntita- 150g

Se imparte totul in 3 parti egale. Pentru fiecare strat am folosit 630 g crema de smantana, 65g nuci si 50g de ciocolata. B laturile cu cacao le-am uns cu putina dulceata de trandafiri.

Modul de preparare il gasiti aici:
https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2017/03/tort-stracciatella.html


Pentru crema de bezea am folosit 2 portii preparate separat.

Modul de preparare il gasiti aici:
https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2017/10/crema-de-bezea-pentru-decor.html

Acelasi tort altfel decorat ;)




Pentru tortul cu Minnie:
Blat de vanilie                                
Oua- 200g 
Faina- 60g + amidon 30g
Zahar- 90g 
Zahar vanilat- 1 plic                                
Praf de copt- 3g 
Sare- 2g 

Blat  cu cacao
Oua- 200g
Faina- 30g + cacao 30g + amidon 30g
Zahar- 90g
Zahar vanilat- 1 plic 
Praf de copt- 3g
Sare- 2g

Am copt 1 blat de vanilie si 1 blat cu cacao.  Dimensiune tava dreptunghiulara 35x25 cm. Se coc blaturile la 180 grade C, timp de 20 minute. 
Pe care le-am impartit in doua parti egale. Astfel am obtinut 1/2 din tortul de sus.

Modul de preparare este similar cu cel prezentat aici exceptand untul si cantitatea retinentelor:
https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2018/07/tort-delicios-cu-crema-plombir-si-gem.html

Nu am insiropat blaturile! Am uns doar cu putina dulceata de trandafiri blaturile cu cacao.

Creama de smantana cu nuci si ciocolata neagra
Smantana 30% - 700g (va recomand marca Gusturi Romanesti, se gaseste la Mega Image)
Zahar pudra- 250g
Zahar vanilat- 2 plicuri
Nuca macinata- 100g
Ciocolata maruntita- 75g

Se imparte totul in 3 parti egale. Pentru fiecare strat am folosit 315g crema de smantana, 33g nuci si 25 g de ciocolata. 

Modul de preparare  il gasiti aici:
https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2017/03/tort-stracciatella.html

Pentru crema de bezea am folosit o portie.

Modul de preparare  il gasiti aici:
https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2017/10/crema-de-bezea-pentru-decor.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu