De
mult imi doream sa prepar un tort deosebit...dupa imaginatia si gustul meu. Asa
ca mi-a venit ideea sa fac un blat de tort de vanilie cu mousse de zmeura...mm
delicios, dulce acrisor si foarte racoritor. Un strat de nuca cu ciocolata si
crema de frisca...o combinatie excelenta. Va recomand cu mult drag! :)
Aici aveti reteta blatului de tort: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/11/blat-de-tort-cu-vanilie.html
Calculati ingredientele pentru 6 oua si
20 cm diametru, se feliaza in 5 bucati.
(pentru a taia blatul de tort cu usurinta il lasati pentru cel putin o ora la congelator ;)
(pentru a taia blatul de tort cu usurinta il lasati pentru cel putin o ora la congelator ;)
Aici aveti reteta mousse de zmeura: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2016/06/tort-mousse-fructe-de-padure-si-frisca-2.html
Cantitatile raman aceleasi, se pune primul
strat de pandispan se toarna mousse-ul peste apoi cel de-al 2 lea strat de
pandispan sa se fixeze bine, se pune la congelator pentru o ora. Apoi se pune
stratul de nuca, aveti reteta mai jos. Urmeaza cele doua straturi de crema de
frisca ;) Tortul se monteaza seara si dimineata se deocreaza.
Ingrediente stratul de nuca:
Arahide prajite nesarate – 300 g
Miere – 2 linguri
Lapte – 100 ml
Zahar – 100 g
Cacao – 2 linguri
Esenta de rom – 5 ml
Mod de preparare: Pregatim din timp, se pune la foc
mic intr-un vas, mierea si se lasa sa se incalzeasca putin. Se adauga nuca
macinata amestecata cu cacao si zahar. Esenta de rom se amesteca cu laptele si
se adauga treptat in compozitia de nuca. Se amesteca totul bine se lasa la foc
mic în jur de 1 minut. Compozitia se răcește inainte de utilizare.
La tort am folosit aproximativ 1/3 din
cantitate.
Aici aveti reteta crema „Plombir”: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/11/tort-milchmadchen.html
Aveti nevoie de ½ din cantitatea
ingredientelor, apoi impartiti crema in jumatate pentru cele 2 straturi de
crema.
Aveti detalii aici pentru crema decor: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2018/03/swiss-meringue-buttercream.html
Dupa ce tortul este imbracat in crema
decor se monteaza floricele si frunzulitele pregatite cu vreo 3-4 zile inainte.
Aveti aici reteta trandafiri din pasta de zahar: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2018/05/trandafiri-din-pasta-de-zahar.html
Aveti aici reteta trandafiri din pasta de zahar: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2018/05/trandafiri-din-pasta-de-zahar.html
Incercati, testati si savurati! ;)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu