miercuri, 2 mai 2018

Tort „Raspberry Breeze”





             De mult imi doream sa prepar un tort deosebit...dupa imaginatia si gustul meu. Asa ca mi-a venit ideea sa fac un blat de tort de vanilie cu mousse de zmeura...mm delicios, dulce acrisor si foarte racoritor. Un strat de nuca cu ciocolata si crema de frisca...o combinatie excelenta. Va recomand cu mult drag! :)

Calculati ingredientele pentru 6 oua si 20 cm diametru, se feliaza in 5 bucati. 
(pentru a taia blatul de tort cu usurinta il lasati pentru cel putin o ora la congelator ;)

Cantitatile raman aceleasi, se pune primul strat de pandispan se toarna mousse-ul peste apoi cel de-al 2 lea strat de pandispan sa se fixeze bine, se pune la congelator pentru o ora. Apoi se pune stratul de nuca, aveti reteta mai jos. Urmeaza cele doua straturi de crema de frisca ;) Tortul se monteaza seara si dimineata se deocreaza. 

Ingrediente stratul de nuca:
Arahide prajite nesarate – 300 g
Miere – 2 linguri
Lapte – 100 ml
Zahar – 100 g
Cacao – 2 linguri
Esenta de rom – 5 ml

Mod de preparare: Pregatim din timp, se pune la foc mic intr-un vas, mierea si se lasa sa se incalzeasca putin. Se adauga nuca macinata amestecata cu cacao si zahar. Esenta de rom se amesteca cu laptele si se adauga treptat in compozitia de nuca. Se amesteca totul bine se lasa la foc mic în jur de 1 minut. Compozitia se răcește inainte de utilizare.
La tort am folosit aproximativ 1/3 din cantitate.

Aveti nevoie de ½ din cantitatea ingredientelor, apoi impartiti crema in jumatate pentru cele 2 straturi de crema.

Dupa ce tortul este imbracat in crema decor se monteaza floricele si frunzulitele pregatite cu vreo 3-4 zile inainte.

Aveti aici reteta trandafiri din pasta de zahar: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2018/05/trandafiri-din-pasta-de-zahar.html
Incercati, testati si savurati! ;)

Spor la treaba!  Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu