luni, 20 februarie 2017

Oladii pufoase (pe baza de drojdie)



       Va prezint cu drag inca o reteta de oladii, pe baza de drojdie, sunt mai pufoase decat in cazul celor cu bicarbonat. Dar la fel de delicioase, desigur acum depinde de preferintele fiecaruia. Se servesc calde cu smantana si dulceata preferata :)

Ingrediente:
Lapte – 500 ml
Faina – 400 g
Oua – 1
Drojdie uscata – 1 lingurita
Sare – ½ lingurita
Zahar – 3 linguri
Zahar vanilat – 1 plic
Ulei – 1 lingura (plus cat va trebuie pentru copt)

Mod de preparare: Se amesteca drojdiile cu laptele caldut. Se lasa sa stea 15 minute, se adauga un ou batut, 1 lingura de ulei, sare, zahar si zaharul vanilat. Se amesteca totul se adauga treptat faina (faina se cerne), aluatul trebuie sa fie fara cocoloase. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit pentru circa 1 ora-1ora si jumatate. Cand aluatul incepe sa faca bule inseamna ca este gata. Se incinge intr-o tigaie ulei, cu o lingura se ia din aluat, (puteti sa le faceti si putin mai mari, nu doar cum apar in poze), se coc la foc potrivit pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. 

Spor la treaba! Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu