In atentia iubitorilor de hrisca :)…recunosc ma aflu printre ei. Din dorinta de a pregati intr-o zi clatite mi-a
venit ideea sa incerc sa le prepar cu faina de hrisca, cum vor fi? Rezultatul
este unul delicios desigur daca va place gustul de hrisca. Dupa cum stiu nu
foarte multi o prefera datorita aromei si gustului specific, asa ca recomand sa
incercati reteta doar cei carora chiar le place hrisca ;) Despre cat e de benefica hrisca pentru organism si sanatatea acestuia cu
siguranta gasiti multa informatie pe internet. Sa aveti spor! :)
Ingrediente:
Faina de hrisca- 100 g
Faina alba
de grau- 100 g (tip 000)
Oua – 4
Lapte - 450-500 ml
Zahar pudra
– 50 g
Zahar
vanilat – 1 plic
Ulei de
floarea- soarelui – 3 linguri
Unt – 50 g
Sare – 1 g
Mod de
preparare: Intr-un bol
se mixeaza cele 4 oua cu putina sare, zahar si zaharul vanilat.
Se adauga toata faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga
laptele in trepte a cate 100 ml. La final in compozitie se adauga 3 linguri de
ulei de floarea-soarelui, se amesteca din nou. Se incinge o tigaie, se unge cu
putin unt, dupa ce s-a infierbantat destul de bine, cu ajutorul unui polonic se
ia din aluat. Masurati cantitatea suficienta de aluat incat sa va ajunga sa
intindeti pe toata suprafata tigaii o clatita. Se rumenesc pe ambele parti.
Dupa fiecare clatita se unge tigaia cu foarte putin unt. Dupa ce se coc toate
clatitele se impaturesc cu finetti, dulceata (se ruleaza cu visine) sau oricare
alta umplutura preferati.
Spor la
treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu