miercuri, 22 februarie 2017

Clătite cu făină de hrișcă



                   In atentia iubitorilor de hrisca :)…recunosc ma aflu printre ei. Din dorinta de a pregati intr-o zi clatite mi-a venit ideea sa incerc sa le prepar cu faina de hrisca, cum vor fi? Rezultatul este unul delicios desigur daca va place gustul de hrisca. Dupa cum stiu nu foarte multi o prefera datorita aromei si gustului specific, asa ca recomand sa incercati reteta doar cei carora chiar le place hrisca ;) Despre cat e de benefica hrisca pentru organism si sanatatea acestuia cu siguranta gasiti multa informatie pe internet. Sa aveti spor! :)


Ingrediente:
Faina de hrisca- 100 g
Faina alba de grau- 100 g (tip 000)
Oua – 4
Lapte  - 450-500 ml
Zahar pudra – 50 g
Zahar vanilat – 1 plic
Ulei de floarea- soarelui – 3 linguri
Unt – 50 g
Sare – 1 g

Mod de preparare: Intr-un bol se mixeaza cele 4 oua cu putina sare, zahar si zaharul vanilat. Se adauga toata faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga laptele in trepte a cate 100 ml. La final in compozitie se adauga 3 linguri de ulei de floarea-soarelui, se amesteca din nou. Se incinge o tigaie, se unge cu putin unt, dupa ce s-a infierbantat destul de bine, cu ajutorul unui polonic se ia din aluat. Masurati cantitatea suficienta de aluat incat sa va ajunga sa intindeti pe toata suprafata tigaii o clatita. Se rumenesc pe ambele parti. Dupa fiecare clatita se unge tigaia cu foarte putin unt. Dupa ce se coc toate clatitele se impaturesc cu finetti, dulceata (se ruleaza cu visine) sau oricare alta umplutura preferati.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu