joi, 21 ianuarie 2021

Palcintele delicioase :)

 





Aici doar cat le-am schimbat forma 


         Am plecat de la ideea sa fac placintele mai mici si imi plac foarte mult in forma de triunghi si umplutura este repartizata uniform..poate ca este doar parerea mea :) Fiecare este in masura sa le faca dupa bunul plac :) Este aceeasi reteta care o am pe blog "Placinte ca la mama", modificata un pic si anume cantitatile, nu reteta in sine. Am modificat astfel incat sa-mi iasa dintr-o portie 18 placintele ... cei drept cel mai des fac portie dubla :)

Aici vedeti modul cum se ruleaza placintele: 

http://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2015/05/placinte-delicioase-foietaj-de-casa.html?fbclid=IwAR07OgeFLaRHWPfQjRnvaDjV5z8c5qUoHt7fooxf01aHKroCLK8y

Aici aveti reteta originala  "Placinte ca la mama":

http://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2014/12/placinte-ca-la-mama.html?fbclid=IwAR0bM7MpHKuSk6IwKYHbzoDD82ztaCSicJHsag1j0CbWV-G1242ueX0RWdE


Ingrediente:

Faina- 1 kg

Apa calduta- 600 ml

Drojdie uscata- 3,5 g

Sare- 15 g

Ulei- 500 ml (folositi cat aveti nevoie)

Va recomand faina ungureasca Liszt tip 550 este foarte buna.

Pentru o reusita a placintelor pe langa indemanare mai este nevoie de o faina foarte buna si un cuptor bun;)

Modul de preparare este similar cu retele anterioare prezentate. Dar ca sa fie mai usor si pentru mine si pentru voi (daca imi vizitati reteta :)) scriu detalii si aici.

Se pune faina cernuta intr-un bol, se adauga apa, sarea si drojdia. Usor inglobam toata apa si framantam un aluat. Trebuie sa va iasa un aluat moale, placut la atingere, dacă este nevoie mai adaugati putina faina (20g). Se lasa aluatul la odihnit aproximativ 30 minute. Apoi incepeti sa lucrati cu el, se imparte in 9 bucati pentru prima tava, a cate aproximativ 90g fiecare bila de aluat. Restul de aluat se acopera cu o folie alimentara sa nu se usuce si sa prinda crusta (aluatul ramas se imparte apoi in 9 bucati, în poze vedeți 12 dar sunt parca prea multe, cu 9 bucăți se coc mai bine 😉)

Se intinde fiecare bila cu facaletul, se aseaza pe o farfurie unsa cu ulei, se unge foaia cu ulei si deasupra. Aveti grija ungeti bine cu ulei alfel se vor lipi :)

Dupa ce le indindem pe toate mai lasam aprox. 5-10 te sa stea in ulei si apoi le intindeti fiecare foaie separat ca in poze (vedeti in retele anterioare). Intoarcem foile din farfurie si incepem sa intindem cu prima foaie de aluat.

Aluatul este moale si se poate rupe oricand, va recomand la aceasta etapa sa nu va grabiti (obtional se pot stropi cu o pensula putin ulei peste foaia de placinta intinsa, dar nu este obligatoriu)

Va puteti uita la retele anterioare am explicat cum se prepara umplutura de cartofi si varza calita. Visinele sunt doar congelate le puteti folosi ca atare sau le puteti decongela in prealabil. Se foloseste putin zahar, dupa gust si putin amidon pentru a aduna din zeama fructelor, sa nu curga in tava.

Sau umplutura de branza, cantitatea de branza depinde de cate placinte doriti sa faceti. 

De obicei folosesc: 550g branza dulce; 2 oua si sare dupa gust. Sau puteti folosi cum am prezentat in reteta anterioara cu branza telemea, verdeata si ceapa verde.

Foarte important pentru fiecare placinta folosesc aproximativ 90g de aluat si 80g de umplutura. Eu cantaresc si aluatul si umplutura este doar alegerea mea, puteti utiliza umplutura punand cat doriți fara sa o cantariti.

Se ruleaza cele 9 bucati, se ung cu ou batut si se coc in cuptorul incins la 220 grade C timp de 30-35 minute. Spre final cand sunt gata placintele din cuptor va apucati sa le lucrati pe cele 9 ramase;)

Si apoi le serviti cu mare drag! 

Dupa munca si rasplata :))

Urmeaza sa va prezint o reteta de placinte delicoase facute de  soara mea;)

Spor la treaba! Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu