marți, 19 ianuarie 2021

Budincă de paste cu brânză





Un desert delicios pentru orice ocazie. Super rapid de pregătit și foarte delicios.

Ingrediente:

Paste (pene)- 250 g

Brânză dulce- 550 g

Ouă - 2

Iaurt- 150 g

Zahăr - 100 g

Stafide (obțional)- 100 g

Zahăr vanilat - 1 plic 

Puțină sare


Altele :

Ouă - 2

Iaurt - 150 g

Zahăr- 25 g

Esență vanilat - 2 ml

Puțină sare 


Mod de preparare:  Brânza se amestecă cu 2 Ouă, zahăr, iaurt, zahăr vanilat și puțină sare. Se fierb pastele 5-6 minute, se scurg. Se amestecă cu brânza pregătită anterior.

Se toarnă compoziția obținută în tavă unsă cu unt și tapetata cu pesmet sau griș. Peste se toarnă un amestec obținut din 2 Ouă, iaurt, zahăr și puțină esență de vanilie, sare (pentru a nu ieși suprafața foarte uscată, am optat pentru a crea o crustă din acest amestec). 

Se pune tava în cuptorul încins la 200 grade C timp de 40 minute, până se rumenește frumos suprafața. 

Spor la treabă! Poftă bună! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu