Gogosi pufoase si delicioase!
Ingrediente:
Făină - 500 g
Ouă - 2 buc
Lapte călduț - 250 ml
Drojdie uscată - 10 g
Unt topit - 50 g
Zahăr - 50 g
Zahăr vanilat - 2 pliculețe
Coajă de la o lămâie 🍋 (opțional)
Sare
Ulei pentru prăjit- 400 ml
Mod de preparare: Se pregătesc ingredientele, se cerne făină. Intr-un bol se pune laptele călduț, zahărul, zahărul vanilat, și drojdia. Se amestecă totul, se acoperă cu un prosop și se lasă 10 minute. Apoi se adaugă ouăle, untul topit, sarea. Se amesteca totul și treptat se adaugă făină, se frământă. Obținem un aluat elastic și destul de moale. Se lasă să crească aluatul, acoperim bolul cu folie de plastic, 30 minute la loc cald.
Apoi modelam bile a câte aproximativ 50 g fiecare, date ușor prin foarte puțină făină. În total obținem 20 de bucăți. Se lasă la crescut aproximativ 10 mine, apoi se prăjesc în ulei încins, se rumenesc pe ambele părți. Se scot pe prosop de hârtie, când se răcoresc se pudrează cu zahăr. Și le serviți cu mare poftă!
Spor la treabă!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu