duminică, 5 ianuarie 2020

Rulouri cu scortisoara/ Cinnamon rolls




       Odata cu dorinta de a pregati ceva gustos celor dragi a aparut si ideea de a face rulori cu scortisoara. Desigur celor care nu le este pe plac scortisoara o pot inlocui cu cacao. 
       Pufoase, aromate si extrem de gustoase :) Va recomad cu drag, sa aveti spor!

Ingrediente:
Faina- 550-600 g
Lapte caldut- 250 ml
Zahar- 140 g
Drojdie uscata – 1 plic (sau 25 proaspata)
Oua- 2
Unt – 115 g (moale, lasat la temperatura camerei)
Zahar vanilat bourbon -1 plic
Zahar vanilat- 1 plic
Sare- 2 g

Umplutura:
Zahar brun- 100 g
Unt- 50 g (moale, lasat la temperatura camerei)
Scortisoara- 20 g

Altele:
Galbenus de ou- 2
Lapte- 2 linguri

Mod de preparare:  Pregatim ingredientele inainte sa ne apucam de lucru. Incalzim laptele, ouale le tinem putin in apa calduta, sau le scoatem cu cateva ore inainte din frigider, pentru a se incalzi. Untul se scoate cu cateva ore sa se inmoaie. Celelalte ingrediente se cantaresc , faina se cerne de 2, 3 ori.
Se mixeaza spuma ouale cu sare, zahar vanilat, treptat se adauga zaharul. Se adauga laptele caldut si drojdia. 
Se amesteca totul foarte bine, treptat se adauga faina putin cate putin si untul taiat cubulete ( 2-3 linguri de faina, amestecam, 1 cubulet de unt). La final obtinem un aluat moale si lipicios. Usor cu o spatula se ia aluatul din vas si se pune pe masa presarata cu putin faina. Se aduna aluatul si se pune intr-un vas uns cu unt. Se acopera cu un posop si se lasa la crescut timp de 60 minute la loc cald ferit de curent, eu il las in cuptor la 40 grade C. 
Apoi presaram putina faina, aluatul se rastoarna pe masa de lucru Se aduna putin aluatul, nu foarte mult se intinde o fasie dreptunghiulara, se unge cu unt si se presara zahar si scortiosara. Se ruleaza aluatul, se imparte ruloul in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 3, fiecare bucata se taie cu ata. 
Se aseaza fiecare rulou in tava unsa cu unt (mai bine folositi si hartie de copt), se lasa la crescut la fel in cuptor la 40 grade C timp de 20-30 minute. Se ung cu galbenus de ou si lapte. 
Se coc in cuptorul incins la 200 grade C timp de 25 minute. Se lasa putin la racit in tava, apoi se scot pe un platou sa se raceasca. Se servesc cu mare pofta si cu lapte caldut :)

Incercati, testati si savurati! ;)
Spor la treaba!  Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu