Odata
cu dorinta de a pregati ceva gustos celor dragi a aparut si ideea de a face
rulori cu scortisoara. Desigur celor care nu le este pe plac scortisoara o pot
inlocui cu cacao.
Pufoase, aromate si extrem de gustoase :) Va recomad cu drag, sa aveti spor!
Pufoase, aromate si extrem de gustoase :) Va recomad cu drag, sa aveti spor!
Ingrediente:
Faina- 550-600 g
Lapte caldut- 250 ml
Zahar- 140 g
Drojdie uscata – 1 plic (sau 25
proaspata)
Oua- 2
Unt – 115 g (moale, lasat la
temperatura camerei)
Zahar vanilat bourbon -1 plic
Zahar vanilat- 1 plic
Sare- 2 g
Umplutura:
Zahar brun- 100 g
Unt- 50 g (moale, lasat la
temperatura camerei)
Scortisoara- 20 g
Altele:
Galbenus de ou- 2
Lapte- 2 linguri
Mod de preparare: Pregatim ingredientele inainte sa ne apucam de
lucru. Incalzim laptele, ouale le tinem putin in apa calduta, sau le scoatem cu
cateva ore inainte din frigider, pentru a se incalzi. Untul se scoate cu cateva
ore sa se inmoaie. Celelalte ingrediente se cantaresc , faina se cerne de 2, 3
ori.
Se mixeaza spuma ouale cu sare,
zahar vanilat, treptat se adauga zaharul. Se adauga laptele caldut si drojdia.
Se amesteca totul foarte bine, treptat se adauga faina putin cate putin si
untul taiat cubulete ( 2-3 linguri de faina, amestecam, 1 cubulet de unt). La
final obtinem un aluat moale si lipicios. Usor cu o spatula se ia aluatul din
vas si se pune pe masa presarata cu putin faina. Se aduna aluatul si se pune
intr-un vas uns cu unt. Se acopera cu un posop si se lasa la crescut timp de 60
minute la loc cald ferit de curent, eu il las in cuptor la 40 grade C.
Apoi
presaram putina faina, aluatul se rastoarna pe masa de lucru Se aduna
putin aluatul, nu foarte mult se intinde o fasie dreptunghiulara, se unge cu
unt si se presara zahar si scortiosara. Se ruleaza aluatul, se imparte ruloul
in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 3, fiecare bucata se taie cu ata.
Se aseaza fiecare rulou in tava unsa cu unt (mai bine folositi si hartie de copt), se lasa la crescut la fel in cuptor la 40 grade C timp de 20-30 minute. Se ung cu galbenus de ou si lapte.
Se aseaza fiecare rulou in tava unsa cu unt (mai bine folositi si hartie de copt), se lasa la crescut la fel in cuptor la 40 grade C timp de 20-30 minute. Se ung cu galbenus de ou si lapte.
Se coc in cuptorul incins la 200 grade C timp de 25
minute. Se lasa putin la racit in tava, apoi se scot pe un platou sa se
raceasca. Se servesc cu mare pofta si cu lapte caldut :)
Incercati, testati si savurati! ;)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu