miercuri, 22 martie 2017

Tort "Stracciatella"

Acelasi tort delicios alt decor ;). Am folosit pt crema din interior 600 g de smantana, 210 g zahar.

                               In mare parte am explicat cum procedam cu blaturile acestui tort in reteta anterioara :) Pandispan clasic http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/03/pandispan-clasic.html  
Crema este un simpla dar foarte delicioasa, se prepara cu minim efort. Dupa cum am mai zis puteti opta pentru oricare alta preferati. Denumirea tortului este data de mine...asa ca poate fi numit si altfel, aceasta mi s-a parut ca se potriveste, cat de cat :) Cred ca ar merge si cu pandispan cu cacao, testez cu urmatoarea ocazie ;)

Crema de smantana:
Smantana – 800 g (30% grasime)
Zahar – 280 g (simplu sau pudra)
Zahar vanilat – 1 plic
Nuci – 100 g (macinate)
Ciocolata neagra – 50 g (min 50% cacao) (Nestle dessert noir)

Crema de smanatana: Smantana trebuie sa fie rece de la frigider, se pune intr-un bol se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca initial la viteza medie (1-2 minute) apoi la viteza maxima aproximtiv inca 8-10 minute, pana se intareste si nu cade de pe telurile mixerului.
Se monteaza tortul pe un platou punem primul blat, se unge bine cu crema de smantana (aproximativ 4-5 linguri) se presara peste nuci macinate si ciocolata neagra taiata in bucati mici, se amesteca ciocolata, nucile cu crema. Apoi urmeaza cel de-al 2-lea blat ungem putin suprafata care intra in contact cu crema, sa ma exprim astfel pentru a se fixa mai bine blatul. Procedam intocmai cu acest blat ca si cel anterior. Suprafata si marginile tortului se ung cu crema alba fina, fara nuci si ciocolata. Se decoreaza dupa cum doriti, eu am preferat sa fac niste “moturi”, bilute argintii, cristale de zahar pentru decor si ciocolata maruntita pe mijloc. Inainte de servire este de preferat sa stea cateva ore la frigider, 7-8 ore minim.

Obs: Puteti insiropa blaturile doar daca preferati. Pentru fiecare 200 g smantana se utilizeaza 70 g zahar.

Simplu, gustos si rapid :)
Spor la treaba! Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu