miercuri, 27 octombrie 2021

Blat de tort de ciocolata

 



Buna dragilor! 

Vreau sa va prezint o reteta super simpla de blat de tort de ciocolata.

Foarte delicios, gust intens de ciocolata si super pufos...va recomand cu drag sa testati.

Ingrediente: (pentru 1 blat, tava 20 cm Ø)

Faina- 150 g

Zahar- 200 g

Cacao- 50 g

Praf de copt- 3 g

Bicarbonat de sodiu- 7 g

Sare- 4 g

Oua- 1 buc

Iaurt- 140 g

Cafea fierbinte- 100 ml

Ulei- 50 ml

Esenta vanilie- 1 fiola


Mod de preparare:  Se amesteca toate ingredientele uscate. Faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se adauga apoi iaurtul (de preferat sa fie la temperatura camerei), uleiul, un ou si esenta de vanilie. Se amesteca aproximativ 1 minut. La final se adauga cafeaua se amesteca pana masa devine omogenta (aprox. 1min).

Compozitia iese destul de lichida, dar nu va faceți griji finalul iese minunat 🥰 Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, marginile se ung cu unt. Se coace timp de 40 minute la 170 grade C.

Inainte de a fi scos din cuptor testati totusi cu un bat din bambus daca este blatul bine copt. Se scoate din cuptor se lasa la racit in tava, 10 minute. Apoi se traseaza cu un cutin marginile, blatul totusi putin s-a prins (cel mai bine ar fi de pus hartie de copt și pe margini).Apoi se lasa pe un gratar pana se raceste bine de tot. Urmatorul pas este: se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece pana se monteaza tortul.

Ingredientele sunt prezentate pentru un blat de tort. Il puteti folosi ca atare sau il feliati in 2 sau 3 parti. Depinde cum faceti tortul. 

Obs: Daca doriti puteti insiropa blatul, dar este obtional.

Spor la treaba! Pofta buna!