luni, 17 aprilie 2017

Tort "Pădurea Neagră"


          Pentru a pregati acest minunat tort avem nevoie de un pandispan cu cacao, o crema de smantana si visine. Optional in crema am adaugat ciocolata si nuci, nu este obligatoriu :) dar este o combinatie foarte reusita. Crema puteti opta pentru oricare alta preferati, sunt multe combinatii de crema, cu mascarpone, cu smantana pentru frisca (lichida) La Dorna etc.


Crema de smantana:
Smantana – 800 g (30% grasime), recomand marca Gusturi Romanesti
Zahar – 280 g (simplu sau pudra)
Zahar vanilat – 2 plicuri
Nuci – 100 g (macinate)
Ciocolata neagra – 100 g (min 50% cacao) (Nestle dessert noir)
Visine – 300 g (decongelate sau proaspete)
Visine confiate – 100 g

Crema de smanatana: Smantana trebuie sa fie rece de la frigider, se pune intr-un bol se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca initial la viteza medie (1-2 minute) apoi la viteza maxima aproximtiv inca 8-10 minute, pana se intareste si nu cade de pe telurile mixerului.
Se monteaza torul pe un platou punem primul blat, se unge bine cu crema de smantana (aproximativ 5-6 linguri) se presara peste nuci macinate si ciocolata neagra taiata in bucati mici, se amesteca ciocolata, nucile cu crema. Peste crema se aseaza unifom visine, decongelate  (le lasati cateva minute sa stea pe un prosop de bucatarie sa se imbibe excesul de zeama). Apoi urmeaza cel de-al 2-lea blat ungem putin suprafata care intra in contact cu crema, sa ma exprin asa pentru a se fixa mai bine blatul. Procedam intocmai cu acest blat ca si cel anterior. Suprafata si marginile tortului se ung cu crema alba fina, fara nuci si ciocolata. Se decoreaza dupa cum doriti ;) L-am ornat cu floricele din crema, visine confiate, marginile tortului se decoreaza cu ciocolata. Inainte de servire se lasa la frigider pentru cateva ore.

Simplu, gustos si rapid :)
Spor la treaba! Pofta buna!

Pandișpan cu cacao

                     Modul de preparare este acelasi cu al pandispanului clasic, doar ca difera cantitatea de faina cu 60 g mai putin, fiind inlocuita cu cacao.


Ingrediente: (pentru o tava cu diametru de 23 cm)
Oua – 6 (L, XL)
Faina – 120 g (tip 000)
Cacao – 60 g
Zahar – 180 g
Zahar vanilat – 16 g (2 plicuri)
Sare – 2 g

Obs: Pentru fiecare ou (mai mare, L) se utilizeaza 20 g faina, 10 g de cacao,  30 g zahar. Daca doriti sa faceti un tort mai mare mai adaugati din ingrediente si utilizati o tava mai mare (27-28 cm diametru).

Simplu, gustos si rapid ;)
Spor la treaba! Pofta buna!